Μπορεί τα επίσημα μουσεία να κοιμούνται και να ανακαλύπτουν τα «νέα» της τελευταίας δεκαετίας σαν την πυρίτιδα, αλλά το club dj scene επανορθώνει, όσον αφορά την επαφή μας με τη σύγχρονη εικαστική κουλτούρα.

Ο Gavin Russom δημιούργησε το Black Meteoric Star το 2006 ως ένα κανάλι για να διοχετεύσει την αγάπη του για την κουλτούρα της μουσικής και του χορού. Επηρεασμένος από τη σκηνή της ηλεκτρονικής μουσικής της δεκαετίας του 1980 στο Ντιτρόιτ και στο Σικάγο, θα δημιουργήσει μια μινιμαλιστική, ψυχεδελική ηχογραφία, συντροφιά με την ομάδα assume vivid astro focus (avaf) που, ορμώμενη από τις ίδιες επιρροές, δίνει την εικόνα στο εγχείρημα!

Από τους πολύ διάσημους καλλιτέχνες-ταραξίες στη σύγχρονη εικαστική κουλτούρα, ο Eli Subrack, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας AVAF, έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Αθήνα για να δείξει διαφορετικές δουλειές, είτε στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ είτε στην γκαλερί του Javier Peres Remap είτε στην πρώτη Μπιενάλε Αθηνών! Την ίδια ώρα έργα τους βρίσκονται στις μεγαλύτερες συλλογές μουσείων, αλλά πιθανά και στον δρόμο του  Σάο Πάολο (απ' όπου ξεκίνησε).

Με την ίδια ευκολία παρουσιάζει δουλειά σε night club ή διεθνή ινστιτούτα τέχνης -ακόμη και δημόσια γλυπτά παραγγελίες σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη-, η οποία συνήθως αναφέρεται στην αγάπη του για τη μουσική, τα κλαμπ και τον χορό, στη σκηνή και στα δικαιώματα των gay σήμερα, με αισθητική σαφέστατα επηρεασμένη από την καλτ αισθητική της βραζιλιάνικης τηλεόρασης! Πρόκειται για εγκαταστάσεις-περιβάλλοντα φτιαγμένες από ειδικά σχεδιασμένες ταπετσαρίες, γλυπτά, φώτα, αντικείμενα όπως μπαλόνια, υφάσματα κ.λπ. και πολλές φορές και δράσεις, μέσα απ' τις οποίες δημιουργείται ένα κλίμα πολύχρωμου destruction. Αρκετά διαφορετικού τύπου από την ευρωπαϊκή νταρκίλα, παρόλο που και αυτό μπορεί να έχει μέσα πόνο ή αγριάδα. DIY, ΜΕΤΑ-PUNK, σύγχρονη επανάσταση μέσα από εκρήξεις χρώματος, την έννοια της προσφοράς (του δώρου), της λαγνείας και του αισθησιασμού!

Ο Έλι είναι φίλος, ή μάλλον έγινε απλόχερα φίλος μέσα από τη συνεργασία. Πραγματικά με φτιάχνει να παίρνω μηνύματά του, πάντα υπάρχει μια καινούργια υπογραφή-μήνυμα που ανταποκρίνεται στο ακρωνύμιο-όνομα της ομάδας! Στο τελευταίο μήνυμα το AVAF αναλύεται ως anyone values a fantasy, αλλά αυτό δεν μένει ποτέ το ίδιο! Μπορεί κανείς να παρακολουθεί τις αλλαγές, και ακόμη περισσότερο τη δουλειά τους αλλά και τον τρόπο και τη διαδικασία μέσα από την ιστοσελίδα τους www.cheapcream.com. Εκεί δημοσιοποιούν ακόμα και τη λίστα των καθηκόντων τους, σε μια προσπάθεια να μοιραστούν επιρροές και καλλιτεχνική καθημερινότητα.

Θα ήθελε πολύ -αλλά δυστυχώς δεν είχε χρόνο- να μου απαντήσει στις ερωτήσεις μου, ώστε να δημοσιεύεται σήμερα, πριν το γεγονός, μια μίνι συνέντευξη. Αυτό έπεται!

Για το βράδυ όμως τρέξτε να πάρετε μέρος στη γιορτή που έχουν ετοιμάσει, ντύνοντας τη μουσική των Black Meteoric Star! Αν φτάσετε νωρίς, θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια μάσκα από αυτές που έφτιαξε -σε περιορισμένο αριθμό- για να φορούν οι καλεσμένοι κατά τη διάρκεια του πάρτι.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr