«Avatar: The Way of Water»: Ξεπέρασε τα 2 δισ. $ παγκοσμίως- Η 6η ταινία στην ιστορία του σινεμά

«Avatar: The Way of Water»: Ξεπέρασε τα 2 δισ. $ παγκοσμίως- Η 6η ταινία στην ιστορία του σινεμά Facebook Twitter
Φωτ.: Disney
0

Μετά από μόλις έξι εβδομάδες κυκλοφορίας, το επιτυχημένο σίκουελ του Τζέιμς Κάμερον «Avatar: The Way of Water» ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων.

Είναι η έκτη ταινία στην ιστορία - και πρώτη σε περιόδους πανδημίας - που ξεπέρασε το ορόσημο αυτό και μπήκε στην αποκλειστική λέσχη που περιλαμβάνει τα «Avatar», «Avengers: Endgame», «Τιτανικός», «Star Wars: The Force Awakens και «Avengers: Infinity War.»

Πλέον, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον είναι υπεύθυνος για τρεις από τις έξι ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Είναι επίσης ο μόνος σκηνοθέτης με τρεις ταινίες που έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, το «The Way of Water» έχει επιτύχει επίσημα τον υψηλό στόχο που έθεσε ο Κάμερον πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

Πριν ξεκινήσει η προβολή του σίκουελ στους κινηματογράφους, είχε πει στο GQ ότι το «Avatar 2» αντιπροσωπεύει «τη χειρότερη επιχειρηματική υπόθεση στην ιστορία του κινηματογράφου» επειδή πρέπει να γίνει μία από τις τρεις ή τέσσερις ταινίες με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών για να ξεπεράσει το κόστος.

Το πρώτο «Avatar», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στους κινηματογράφους πριν από 13 χρόνια, παραμένει η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών με 2,9 δισ. δολάρια.

Το «Avengers: Endgame» ακολουθεί πολύ πίσω στη δεύτερη θέση με 2,79 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο «Τιτανικός» είναι η τρίτη στη λίστα ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις όλων των εποχών με 2,19 δισ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής, το «The Way of Water» έχει αποφέρει 598 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office και 1,4 δισ. δολάρια διεθνώς.

Στο εξωτερικό, οι αγορές που ξεχωρίζουν είναι η Κίνα (229 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (129 εκατομμύρια δολάρια), η Γερμανία (117 εκατομμύρια δολάρια), η Κορέα (96 εκατομμύρια δολάρια) και η Βρετανία (81 εκατομμύρια δολάρια). 

Η Disney, δε, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του «Avatar» μετά την απόκτηση της 20th Century Fox το 2019, ξόδεψε περίπου 460 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και την προώθηση του «The Way of Water», καθιστώντας το μια από τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών.

Με πληροφοριες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM