Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες»

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες» Facebook Twitter
Οι "τελευταίες Αφροδίτες" στο ΕΑΜ
0

Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται τις «τελευταίες Αφροδίτες».

Πρόκειται για ένα μικρό εκθεσιακό σύνολο που περιλαμβάνει δύο οστέινα πλακίδια και δύο σπαράγματα κοπτικών υφασμάτων από την Αίγυπτο της ύστατης αρχαιότητας, που απεικονίζουν Αφροδίτες, Νηρηίδες ή άλλες γυμνές μορφές.

Τα δύο πλακίδια που χρονολογούνται στον 4ο αι. μ.Χ. διακοσμούσαν νυφικές κοσμηματοθήκες, κιβωτίδια ή άλλα πολύτιμα σκεύη. Τα δύο υφάσματα χρονολογούνται στην περίοδο ακμής της κοπτικής υφαντικής, από τον 5ο ως τον 7ο αι. μ.Χ.. Ήταν ραμμένα σε πολυτελείς χιτώνες, παραπετάσματα (κουρτίνες) ή μαξιλάρια των πρώτων χριστιανών της Αιγύπτου.

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες» Facebook Twitter
Οι "τελευταίες Αφροδίτες" στο ΕΑΜ
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες» Facebook Twitter
Οι "τελευταίες Αφροδίτες" στο ΕΑΜ
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες» Facebook Twitter
Οι "τελευταίες Αφροδίτες" στο ΕΑΜ
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει τις «τελευταίες Αφροδίτες» Facebook Twitter
Οι "τελευταίες Αφροδίτες" στο ΕΑΜ

Οι «τελευταίες Αφροδίτες» παρουσιάζονται στην «Αίθουσα του Βωμού» (αιθ. 34) από την Παρασκευή 24 Μαΐου ως τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024.

Στις 16 Ιουνίου, στις 14 και 28 Ιουλίου και στις 11 Αυγούστου ημέρα Κυριακή, καθώς και στις 13 Ιουνίου, στις 11 και 25 Ιουλίου και στις 8 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη, ώρα 13:00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την πλούσια εικονογραφία της ελληνορωμαϊκής Αιγύπτου, για την γέννηση της κοπτικής τέχνης και για τη δύση ενός κόσμου στον οποίο κυριαρχούσε ο καλλιτεχνικός και ο θρησκευτικός συγκρητισμός. 

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά εδώ ή με την έγκαιρη προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM