Όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί, τελευταία επιθυμία του Καρλ Λάγκερφελντ ήταν να μην γίνει καμία τελετή ή κηδεία στη μνήμη του

 

Ο διάσημος σχεδιαστής που πέθανε χθες σε ηλικία 85 ετών, σύμφωνα με τις επιθυμίες του δεν επιθυμεί να γίνει τελετή. Την παραπάνω επίσημη δήλωσε έκανε εκπρόσωπος Τύπου του δημιουργού στο AFP.

 

«Οι επιθυμίες του θα γίνουν σεβαστές» επισήμανε η ανακοίνωση.

 

Ο Λάγκερφελντ, που παρέμεινε για περισσότερα από 35 χρόνια επικεφαλής του οίκου Chanel, δικαιολόγησε την άρνησή του να ταφεί, το 2015 κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής: «Το θεωρώ φρικτό. Θέλω απλά να χαθώ όπως τα ζώα του παρθένου δάσους. Είναι φρικτό να κλείνουν τους ανθρώπους σε ένα φέρετρο με τα λείψανά τους».

 

Ο Λάγκερφελντ είχε επισημάνει πολλές φορές την επιθυμία του να αποτεφρωθεί και τελικά αυτό θα γίνει. Ωστόσο η τέφρα του θα είναι μοιρασμένη!

 

Όπως ο ίδιος έχει επιλέξει, μέρος της τέφρας του θα τοποθετηθεί μαζί με εκείνη της μητέρας του και ένα μέρος της με εκείνη του Ζακ ντε Μπασέ, του άντρα που υπήρξε σύντροφός του έως τον θάνατό του από Aids το 1989.

 

Ανακοίνωση για τον Καρλ Λάγκερφελντ και την τελευταία του επιθυμία για την τέφρα του και την κηδεία
Karl Lagerfeld και Jacques de Bascher σε εμφάνισή τους το 1978,

 

Το υπόλοιπο της τέφρας του θα δοθεί στην οικογένεια του Μπασέ, σε μια τεφροδόχο ειδικά σχεδιασμένη, αναφέρει η εφημερίδα Le Monde στο σημερινό φύλλο της.

 

 

Η τέφρα του Μπασέ «βρίσκεται σε μια περιοχή που κρατείται μυστική. Κάποια ημέρα, θα προσθέσουμε εκεί τη δική μου» είχε εκμυστηρευτεί ο Καρλ Λάγκερφελντ στη Μαρί Οταβί στη βιογραφία «Ζακ ντε Μπασέ, ο δανδής του σκοταδιού», που κυκλοφόρησε το 2017.

 

 

«Ζήτησα να με αποτεφρώσουν και να διασκορπίσουν την τέφρα μου με εκείνη της μητέρας μου.. και εκείνη της Σουπέτ (της γάτας του), εάν έχει πεθάνει πριν από εμένα» είχε πει στο περιοδικό μόδας Numero τον Απρίλιο του 2018.

 

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας δημόσιας κηδείας, ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν το ήθελε καθόλου. Ο ίδιος εξηγούσε στο περιοδικό Numero, περιγράφοντας τον φόρο τιμής προς τον τραγουδιστή Τζόνι Χάλιντεϊ την 9η Δεκεμβρίου του 2017, ότι «μετά τις σκοτεινές ιστορίες από την οικογένεια Χάλιντεϊ, η κηδεία του(στην παριζιάνικη εκκλησία της Μαγδαληνής έμοιαζε με φάρσα».