LIVE!

Αμερικανός τουρίστας έσπασε γλυπτά σε μουσείο- Τα πέταξε στο πάτωμα

Αμερικανός τουρίστας έσπασε γλυπτά σε μουσείο- Τα πέταξε στο πάτωμα Facebook Twitter
0

Ένας Αμερικανός τουρίστας έριξε στο πάτωμα και έσπασε δύο ρωμαϊκά γλυπτά του 2ου αιώνα, στο Μουσείο του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ. 

Ο βανδαλισμός των γλυπτών έγινε το βράδυ της Πέμπτης και ο τουρίστας συνελήφθη. Το περιστατικό δημιούργησε ερωτήματα για την ασφάλεια των ανεκτίμητων συλλογών του μουσείου, αλλά και ανησυχία την αύξηση τέτοιων επιθέσεων στην Ιερουσαλήμ. 

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ο τουρίστας- ένας 40χρονος Εβραίος Αμερικανός- τους είπε αρχικά πως έσπασε τα γλυπτά επειδή θεωρεί ότι είναι «ειδωλολατρικά και αντίθετα στην Τορά». 

Αμερικανός τουρίστας έσπασε γλυπτά σε μουσείο- Τα πέταξε στο πάτωμα Facebook Twitter

Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Νικ Κάουφμαν, αρνήθηκε πως η πράξη του εντολέα του υποκινήθηκε από θρησκευτικό φανατισμό. Υποστήριξε πως ο 40χρονος πάσχει από το «σύνδρομο της Ιερουσαλήμ», το οποίο σύμφωνα με κάποιους κάνει τους πάσχοντες να πιστεύουν πως είναι χαρακτήρες της Βίβλου. Ο συλληφθείς θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση. 

Ο βανδαλισμός ήταν ένα «ανησυχητικό και ασυνήθιστο γεγονός», ανέφερε ανακοίνωση του Μουσείου του Ισραήλ, συμπληρώνοντας ότι «καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ελπίζει πως τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν». 

Το μουσείο αρνήθηκε να εκτιμήσει την αξία των δύο γλυπτών ή το κόστος της αποκατάστασής τους, σύμφωνα με το Associated Press. 

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM
100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM