Αλέν Ντελόν, Τζέιμς Στιούαρτ και Νίνο Ρότα από αύριο στους κινηματογράφους

Αλέν Ντελόν, Τζέιμς Στιούαρτ και Νίνο Ρότα από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το ηλιοκαμένο Plein Soleil μας υπενθυμίζει τι χάσαμε κινηματογραφικά με την πρόσφατη απώλεια του Αλέν Ντελόν
0

Το παράδοξο αυτής της εβδομάδας είναι ότι τα δυο βαριά εμπορικά χαρτιά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν πραγματοποιούν δημοσιογραφική προβολή.

Αυτό ίσως να λέει μερικά πράγματα για την ποιότητα των ταινιών, λέει κι άλλα πολλά για τα στούντιο, που τελευταία δείχνουν μια προτίμηση στην ά(σ)κοπη επιθετολογία και στο υπερθετικό promo των influencers, παρά στην διεξοδική ανάλυση της κριτικής – μεγάλη συζήτηση, προφανώς δεν γίνεται να την κάνουμε στο πλαίσιο μιας είδησης για τις ταινίες της εβδομάδας.

Το Trap, λοιπόν, είναι η νέα ταινία του Μ.Νάιτ Σιάμαλαν, το Borderlands η νέα του Ιλάι Ροθ, το πρώτο επικαλείται τον Χίτσκοκ, το δεύτερο βασίζεται στην ομώνυμη σειρά video games.

Κυκλοφορούν, επίσης, το Widow Clicquot, βιογραφικό δράμα εποχής για τη γυναίκα επιχειρηματία πίσω από τη Veuve Clicquot, το βραβευμένο στο Βερολίνο και στις Νύχτες Πρεμιέρας 20.000 Species of Bees και το (Ex)perience of Love, μια sex positive κομεντί με ευφάνταστο concept: τα μέλη ενός ζεύγους που προσπαθεί να πιάσει παιδί μαθαίνουν ότι πρέπει πρώτα να κάνουν σεξ με όλους τους πρώην τους, καθώς πάσχουν από το επονομαζόμενο «σύνδρομο των πρώην εραστών».

Στο μέτωπο των επανεκδόσεων, έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο Anatomy of a Murder, κορυφαίο δικαστικό δράμα και μία από τις καλύτερες ταινίες για τη διαφεύγουσα φύση της αλήθειας, στο κατάμαυρο Short Story about Killing από τον κισλοφσκικό Δεκάλογο, στο ηλιοκαμένο Plein Soleil, που μας υπενθυμίζει τι χάσαμε κινηματογραφικά με την πρόσφατη απώλεια του Αλέν Ντελόν, και στο πάντα ευχάριστο και ευπρόσδεκτο Death on the Nile. Συμπτωματικά, οι δυο τελευταίες ταινίες διαθέτουν μουσικό χαλί με τη σφραγίδα του Νίνο Ρότα. Εν ολίγοις, λαμπρά. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM
Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Πολιτισμός / Merriam-Webster: Το αμερικάνικο λεξικό βρήκε τη λέξη της χρονιάς και σχετίζεται με την τεχνητή νοημοσύνη

Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα με τη σημασία της μαλακής λάσπης, όμως με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε ώστε να περιγράφει γενικότερα κάτι χαμηλής αξίας
THE LIFO TEAM