12 εκδηλώσεις για αυτή την εβδομάδα (4-10/3/2022)

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter
Το «Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα», το magnum opus του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ο’Νιλ, ανεβάζει ένας από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Δημήτρης Καραντζάς.
0

ΘΕΑΤΡΟ

«Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’Νιλ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά

Το Ταξίδι μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, το magnum opus του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Ευγένιου Ο’Νιλ, για το οποίο μάλιστα απέσπασε μετά θάνατον το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ανεβάζει ένας από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Δημήτρης Καραντζάς. Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε μια αυγουστιάτικη ημέρα στη ζωή της οικογένειας Τάιρον (που αντλεί αυτοβιογραφικά στοιχεία από αυτήν του Ο’Νιλ). Στη σκηνή αποκαλύπτονται τραύματα των μελών της οικογένειας και μαζί μια απόπειρά τους να συγχωρέσουν το ένα το άλλο. Με τους Mπέττυ Αρβανίτη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Αινεία Τσαμάτη, Βασίλη Μαγουλιώτη και Ελίνα Ρίζου.

3/3-8/5, Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, είσοδος 12-20 ευρώ

«Alarme» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Το Alarme, ένα έργο που ανέβηκε πριν από μια δεκαετία και κέρδισε τις εντυπώσεις από κοινό και κριτικούς για τρεις συνεχόμενες σεζόν, ανεβαίνει και πάλι από τον Θόδωρο Τερζόπουλο στο θέατρο Άττις. Εκκινώντας από την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α’ και της Μαρίας Στιούαρτ, ο σκηνοθέτης βάζει δύο γυναίκες να συγκρουστούν μέχρι θανάτου επί σκηνής σε μια αντιπαράθεση που πάει πέρα από τη διεκδίκηση της εξουσίας και την οποιαδήποτε υπόνοια συγχώνευσης να απειλεί το Εγώ τους, αφήνοντας ταυτόχρονα να ελλοχεύει ένας ερωτισμός.

4/3-17/4, θέατρο Άττις, Λεωνίδου 7, Αθήνα, είσοδος: 10-15 ευρώ

ΠΑΡΤΙ

Trashland (Αποκριατίκ)

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Οι Απόκριες χρειάζονται το trash στοιχείο τους, έτσι αυτή την Παρασκευή η Death Disco φοράει το πιο καρναβαλικό της πρόσωπο και ετοιμάζεται για ένα μεγάλο trash μασκέ πάρτι με hits που αγαπήσαμε τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. Φορέστε την πιο παρδαλή φορεσιά και διάθεσή σας.

4/3, Death Disco, Ωγύγου 16, Αθήνα, είσοδος: 6 ευρώ

Trashformers Carnival 2022 «Ντύσου Πουλί»

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Η ομάδα που ξέρει όπως καμία τι θα πει καλό trash πάρτι, οι Trashformers, ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz για ένα αποκριάτικο πάρτι με σύνθημα το «Ντύσου Πουλί». Από τον Batman μέχρι τον Birdman και από το «Θα ζήσω ελεύθερο πουλί» μέχρι «Το πουλάκι Τσίου», η ομάδα των Trashformers σάς δίνει ευφάνταστες ιδέες για το πώς να ντυθείτε αυτήν τη βραδιά κι εσείς μπορείτε να βάλετε το δικό σας δημιουργικό trash touch.

5/3, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος, είσοδος: 7 ευρώ

Schoolwave Carnival 2022

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Μετά την αναγκαστική παύση, το Schoolwave επιστρέφει με ένα αποκριάτικο πάρτι στη σκηνή του An. Αφού προβληθεί βιντεο-υλικό από το reunion του Schoolwave, στο Schoolwave Carnival θα παίξουν ζωντανά οι heavy rockers Loud Silence, oι Jámi, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Schoolwave Reunion, και οι punk rockers Split Souls. Στη βραδιά θα συμμετάσχουν και δύο special guests, η 16χρονη argenté, που θα παίξει κομμάτια από τον ακυκλοφόρητο ακόμα δίσκο της, και ο 20χρονος Oxfloyd, με ροκ αλλά και cloud rap διαθέσεις.

5/3, An Club, Σολωμού 13-15, Αθήνα, είσοδος 5 ευρώ

Seds w/ Kittin

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Η Kittin (και πάλαι ποτέ Miss Kittin), η Γαλλίδα παραγωγός που έκανε τα dancefloors να αναστενάξουν στα ’00s, έρχεται ως μεγάλη καλεσμένη του Seds για μια βραδιά στο στενό της Αβραμιώτου. Μαζί της οι αγαπημένοι Street Outdoors System αλλά και οι residents του Seds, Clubkid και Lex.

5/3, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα, είσοδος: 15-20 ευρώ

Eden presents Todd Terje

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του nu-disco ήχου, ο Νορβηγός Todd Terje, είναι ο επόμενος καλεσμένος του Eden, δηλαδή της σειράς events του Plisskën που μας μαθαίνουν να χορεύουμε τις Κυριακές από νωρίς. Το απόγευμα θα ανοίξουν ο Chevy και οι Deaf Ears Disco Club, το νέο πρότζεκτ του Χρήστου Αγγελόπουλου και του Θανάση Μπεσίνη.

6/3, Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος, είσοδος: 15-25 ευρώ


ΜΟΥΣΙΚΗ

Φώτης Σιώτας

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Ο πολύ αξιόλογος μουσικός Φώτης Σιώτας, μετά από μια sold out εμφάνιση, ετοιμάζεται να παίξει ζωντανά με την μπάντα του για τέσσερις διαδοχικές Πέμπτες του Μαρτίου σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στην Αρχελάου στο Παγκράτι. Στις αποσκευές του θα έχει κομμάτια από τον νέο του δίσκο «Δυο Λάθη», στον οποίο ενώνει λαϊκά ακούσματα, φολκ αναφορές, ένα ιδιαίτερο χιούμορ, κομμάτια από το «Δεύτερα», τη συνεργασία του με τον Θοδωρή Γκιόνη, όπως και κομμάτια άλλων δημιουργών.

3, 10, 17, 24/3, Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι, είσοδος: 12 ευρώ

Ελένη Δήμου, «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια»

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Μία από τις σημαντικότερες και πιο ιδιαίτερες φωνές που έχουν περάσει από το εγχώριο πεντάγραμμο, η Ελένη Δήμου, έδωσε νέα πνοή στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, το οποίο έντυσε με δυτικά στοιχεία αλλά και τη ζεστή και εκφραστική χροιά της. Τώρα η ερμηνεύτρια επιστρέφει στη σκηνή του Half Note για τέσσερις βραδιές που θα αποδείξουν πως «τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια».

4-7/3, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, είσοδος: 15-25 ευρώ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Σοφία Καλογεροπούλου, «Παναρμόνια»

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Στην έκθεση «Παναρμόνια» που οργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) θα συγκεντρωθούν εβδομήντα οκτώ πίνακες της Σοφίας Καλογεροπούλου που συνθέτουν ένα άκρως αισιόδοξο και παραμυθικό εικαστικό σύμπαν. Στα εν λόγω έργα η δημιουργός αποπειράται να αφηγηθεί ιστορίες εμπνευσμένες από μουσικά έργα αλλά και από λήμματα του Λεξικού της Ελληνικής Μουσικής του συζύγου της, συνθέτη και μουσικού Τάκη Καλογερόπουλου. Έτσι, μπροστά από τα μάτια των επισκεπτών περνούν σκηνές από μουσικά έργα, θέατρα και μύθους που συγκροτούν μια πολύχρωμη γιορτή.

8/3-5/4, ΕΒΕ - ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα, είσοδος ελεύθερη

Ελένη Ζούνη, «Αποδόμηση Σιωπής»

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Τα τελευταία δύο χρόνια όλοι μάθαμε τις έννοιες του εγκλεισμού και του περιορισμού. Αυτό το διάστημα η εικαστικός Ελένη Ζούνη απομονώθηκε επίσης στο εργαστήριό της για να φιλοτεχνήσει τα έργα που απαρτίζουν την προσωπική της αυτή έκθεση. Με τη σκέψη πως η καραντίνα καταρρίπτει όλα τα προσωπικά και διαπροσωπικά όρια, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια αχρονική κατάσταση, η Ζούνη φτιάχνει έργα που αποτελούνται από αινιγματικά σύμβολα και ανορθόδοξους σχηματισμούς, δημουργώντας έτσι έναν οδηγό για νέες επιθυμίες.

3/3-2/4, Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη

ΣΥΝΕΔΡΙΟ-MASTERCLASS

«Circular Cultures»

12 εκδηλώσεις για την εβδομάδα που έρχεται (3-9/3/2022) Facebook Twitter

Σκοπός του «Circular Cultures» είναι να συμβάλει στην εμπλοκή καλλιτεχνών, σχεδιαστών, πολεοδόμων, δημιουργών αλλά και του κοινού στη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων. Στη νέα έκδοσή του καλεί σχεδιαστές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πανεπιστημιακούς να εξετάσουν τα απόβλητα μέσω των τοπογραφιών των αστικών συστημάτων σε ένα συνέδριο και ένα masterclass που θα διεξαχθούν on ine από το Bρετανικό Συμβούλιο και τη Στέγη.

3-4/4, διαδικτυακά, με ελεύθερη συμμετοχή κατόπιν online συμμετοχής

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM