To Facebook ζητά δημοσίως συγγνώμη από τις Drag Queens για τη διαγραφή προφίλ

To Facebook ζητά δημοσίως συγγνώμη από τις Drag Queens για τη διαγραφή προφίλ Facebook Twitter
H Sister Roma μια από τις θιγόμενες από την πολιτική χρήσης νομίμων ονοματεπώνυμων του Facebook - Re/code
0

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, το Facebook, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τα μέλη της drag, trans και LGBT κοινότητας, επειδή διέγραψε αρκετούς από τους λογαριασμούς τους, με την αιτιολογία ότι παραβίαζαν την πολιτική του περί μη ορθής χρήσης νόμιμων ονοματεπώνυμων. 

Το ζήτημα, που αποτελεί θέμα συζήτησης και αντιπαραθέσεων στα ΜΜΕ αρκετές μέρες τώρα, ξεκίνησε όταν τα προφίλ αρκετών drag queens, drag kings και διεμφυλικών ατόμων δέχτηκαν αναφορές και τους ζητήθηκε να υποβάλλουν κάποιο είδος ταυτότητας που να φαίνεται όχι το καλλιτεχνικό τους ψευδώνυμο αλλά το πραγματικό τους όνομα.

Σε περίπτωση άρνησης υποβολής αυτών των στοιχείων που απαιτούσε μέχρι πρόσφατα η πολιτική του Facebook, οι λογαριασμοί τους ή θα ετίθεντο σε προσωρινή διαθεσιμότητα ή θα έπρεπε να μετατραπούν σε "Fan Pages". Κάτι που προκάλεσε την οργή τόσο των άμεσα θιγομένων όσο και ομάδων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, που έσπευσαν να διαγράψουν τα προφίλ τους οικειοθελώς, αναζητώντας κάποιο άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Τελικά μετά από συνάντηση που είχε εχθές ομάδα drag queens, kings και LGBT ακτιβιστών που εκπροσωπούσαν όσους και όσες θίχτηκαν από την πολιτική του Facebook, με τον προϊοντικό υπεύθυνο του κοινωνικού δικτύου, Chris Cox, το Facebook αποκατέστησε του λογαριασμούς, και υποσχέθηκε να αλλάξει την πολιτική του.

"Σας χρωστάμε καλύτερες υπηρεσίες και εμπειρία χρήσης του Facebook, και υποσχόμαστε ότι θα διορθώσουμε τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική μας χειρίζεται το ζήτημα των ονομάτων, ώστε όλοι επηρεάζονται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Facebook, απροβλημάτιστα", καταλήγει η ανακοίνωση του Chris Cox, εκ μέρους του Facebook.

O Mark Snyder, ένας από τους εκπροσώπους των θιγομένων ατόμων που παραβρέθηκε στη συνάντηση, δήλωσε στο Re/code, "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Facebook για την εξεύρεση λύσεων ώστε να μπορούμε όλοι να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός, online. Δεχόμαστε την συγγνώμη."

Διαβάστε παρακάτω, τη δημόσια συγγνώμη του Facebook:

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM