Νέος CEO για την Microsoft

Νέος CEO για την Microsoft Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Microsoft βρήκε κατά πάσα πιθανότητα το άτομο που θα αντικαταστήσει τον "ιστορικό" της CEO, Steve Balmer, αλλά όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται να αντικατασταθεί και ο Bill Gates από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας.

Ο επικρατέστερος λοιπόν, για την -δύσκολη- θέση του τρίτου της Διευθύνοντος Συμβούλου, δεδομένης της χρονικής στιγμής και των αναταράξεων που δέχεται η εταιρεία αυτή την περίοδο, είναι ο 47χρονος Satya Nadella (φωτό). Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής του τμήματος Cloud & Enterprise της Microsoft.

Ο Nadella βρίσκεται επί είκοσι χρόνια στην Microsoft και θεωρείται ένα από τα εμπειρότερα υψηλόβαθμα στελέχη της αφού έχει περάσει από διάφορες νευραλγικές θέσεις της εταιρείας, πριν το τωρινό του αξίωμα. Ο Nadella, με σπουδές Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην Ινδία, και Computer Science στις ΗΠΑ, έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες σχετικές με το αντικείμενο των υπολογιστών, μεταξύ των οποίων και η Sun Microsystems, πριν καταλήξει στην Microsoft το 1992.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, σκέφτεται σοβαρά και την αντικατάσταση του ιδρυτή και ηγέτη της Microsoft, Bill Gates, που κατέχει έως σήμερα τη θέση του προέδρου, έχοντας ήδη προτείνει ως αντικαταστάτη του το μέλος του Δ. Συμβουλίου John Thompson.

Η Microsoft αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, ενώ τα ρεπορτάζ των New York Times και της Wall Street Journal, αναφέρουν ότι η εταιρεία αφήνει ανοιχτά ακόμα όλα τα ενδεχόμενα, αλλά 'δείχνει' ως επικρατέστερο τον Nadella.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλύτερη και από φάρμακο»: Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου στους καρκινοπαθείς κατά 37%, δείχνει μεγάλη μελέτη

Τech & Science / «Καλύτερη και από φάρμακο»: Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο θανάτου στους καρκινοπαθείς κατά 37%

Τι δείχνει μεγάλη μελέτη - Αν και η δοκιμή αφορούσε μόνο ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου, οι ερευνητές θεωρούν πιθανό να ισχύουν παρόμοια οφέλη και για άλλες μορφές της νόσου
LIFO NEWSROOM
Πρέπει το Ozempic «να προστεθεί στο νερό» για το παίρνουμε όλοι;

Τech & Science / Πρέπει το Ozempic «να προστεθεί στο νερό» για να το παίρνουμε όλοι;

Γιατροί και μελέτες υποστηρίζουν ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το Ozempic, καθώς φάρμακα κατά της παχυσαρκίας ανοίγουν νέους δρόμους για τη θεραπεία σειράς ασθενειών
LIFO NEWSROOM
Μπετόβεν: Το αληνθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

Τech & Science / Μπετόβεν: Το αληθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

«Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση του προσώπου που γίνεται από το κρανίο του, χρησιμοποίησα την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στις αστυνομικές υποθέσεις για την αναγνώριση των θυμάτων» λέει ο Σίσερο Μοράες
LIFO NEWSROOM