Τενεσί: 22 νεκροί από σαρωτικούς ανεμοστρόβιλους -«Σαν εμπόλεμη ζώνη»

Τενεσί: 22 νεκροί από σαρωτικούς ανεμοστρόβιλους -«Σαν εμπόλεμη ζώνη» Facebook Twitter
Τεράστιες ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν το Τενεσί (Πηγή φωτό EPA)
0

Το σαρωτικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων στο Τενεσί άφησε τουλάχιστον 22 νεκρούς και τεράστιες ζημιές, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στο σκοτάδι.

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κυρίως την περιοχή του Νάσβιλ. Σπίτια ισοπεδώθηκαν, κτίρια, δρόμοι και γέφυρες διαλύθηκαν σε πολλές κομητείες, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών της πολιτείας.

Τουλάχιστον 30 είναι οι τραυματίες, ενώ 47.000 νοικοκυριά έμειναν στο σκοτάδι. Συντρίμμια έχουν διασκορπιστεί σε πολλούς δρόμους. «Μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη» δήλωσε η Σάρλοτ Κούπερ, βλέποντας τις καταστροφές στη γειτονιά της στο Νάσβιλ. «Πιστεύω ότι ήμουν τυχερός που βγήκα ζωντανός και πρέπει να χωνέψω ό,τι συνέβη», είπε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WTVF κάτοικος της περιοχής, πάνω στο αυτοκίνητο του οποίου έπεσε μια πινακίδα.

Οι ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων σε 14 αμερικανικές πολιτείες, στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης», της καθοριστικής ψηφοφορίας στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Τενεσί την Παρασκευή και δήλωσε ότι προσεύχεται για όσους επλήγησαν από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ ΑFP, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA ΤΟΥΡΕΤ ΤΖΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤΣΟΝ

Διεθνή / Τι είναι το σύνδρομο Τουρέτ και ποια τα βασικά συμπτώματα

Το σύνδρομο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό στην τελετή των βραβείων BAFTA, όταν άνδρας με τη συγκεκριμένη νευρολογική διαταραχή φώναξε ρατσιστική λέξη από το κοινό
THE LIFO TEAM