The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου

The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Crosslucid
0

Γνωστός στο πιο «ψαγμένο» ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό αφενός από την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του He Loves Me, αφετέρου από την πλατφόρμα Queer Archive που είχε τρέξει, μεταξύ άλλων, τις εκθέσεις φωτογραφίας της Πάολας Ρεβενιώτη και του Κωστή Φωκά στο Λονδίνο και το καλλιτεχνικό event The Sauna Session στην Alexander Sauna τον Σεπτέμβριο του '17, ο Κωνσταντίνος Μενελάου επιστρέφει φέτος δυναμικά με το πρότζεκτ The Queer Archive Festival το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, φιλοδοξώντας να συνδυάσει δημιουργικά το μέινστριμ με το underground στοιχείο «σε μια μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας». Ιδού πώς παρουσιάζει σε λίγες γραμμές ο ίδιος το «στοίχημα» που έβαλε, το σκεπτικό πίσω από αυτό και τη γενικότερη συλλογιστική του:

H εναλλακτική, ας την πούμε, queer κοινότητα της Αθήνας δεν είναι αναλογικά μικρή, είναι εντούτοις πολυδιασπασμένη. Έχουν γίνει ορισμένα DIY εκδοτικά εγχειρήματα, φεστιβαλικά events, πάρτι, κάποιες πολιτικές παρεμβάσεις επίσης, αλλά πρόκειται για αποσπασματικές κυρίως προσπάθειες που απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό.


«Το Queer Archive Festival διεξάγεται φέτος πρώτη φορά με την υποστήριξη της Στέγης, όμως η πλατφόρμα Queer Archive, από όπου προέκυψε, τρέχει επτά χρόνια τώρα και την ξεκίνησα όταν ακόμα ζούσα στο Λονδίνο. Την ιδέα γι' αυτή τη συνέλαβα όταν εργαζόμουν στο Fringe! Queer Film & Arts Festival, στον τομέα του προγραμματισμού. Διοργάνωσα κάποια πρώτα events στο Λονδίνο τα οποία χρηματοδοτούνταν με fund raising parties, συνεργάστηκα με καλλιτέχνες και επιμελητές όπως οι Stuart Comer, Κωστής Φωκάς, Πάολα Ρεβενιώτη, Aron Kantor, Antonio da Silva, Olympe de G και Bruce La Bruce, προχώρησα σε παραγωγές ταινιών μικρού μήκους καθώς επίσης της μεγάλου μήκους δικής μου, He Loves Me, και φέτος αποφάσισα να υλοποιήσω την ιδέα ενός 4ήμερου φεστιβάλ στην Αθήνα σε διάφορους χώρους. Το τελευταίο και λόγω της πληθώρας των εκδηλώσεων αλλά και για να παρακινήσουμε τον κόσμο –queer ή μη– να εμπλακεί, να ενδιαφερθεί, να το ψάξει λίγο το θέμα!».

The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Ο Κωνσταντίνος Μενελάου διοργανώνει το πρότζεκτ The Queer Archive Festival που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Φωτο: Γιώργος Κολλιδάς


«Τα δρώμενα περιλαμβάνουν από εικαστικά, εγκαταστάσεις, βιντεοπροβολές και εκθέσεις φωτογραφίας μέχρι συζητήσεις, περφόρμανς και μουσικές. Όλα τα καλλιτεχνικά πρότζεκτ που θα παρουσιαστούν είναι νέες δουλειές Ελλήνων και ξένων δημιουργών: Ο Κωστής Φωκάς συνομιλεί φωτογραφικά με τον Gerardo Vizmanos ορίζοντας το ανθρώπινο σώμα ως πεδίο κοινωνικοπολιτικής έρευνας, η Jeanne Jacob αναζητά την αγάπη σε ένα πατριαρχικά δομημένο σύστημα με προκαθορισμένους κώδικες και αξίες, ο Aaron Moth εμπνέεται από την ελληνική αρχαιότητα, τη ρετρό porn αισθητική και την τεχνική του κολάζ, ο περφόρμερ Κυριάκος Χατζηϊωάννου σηματοδοτεί τη βιογραφία ενός σώματος μέσω υπαρξιακών καταστάσεων ενόψει πιθανών μελλοντικών προοπτικών, ο εικαστικός Torben Jost θέτει ερωτήματα σχετικά με την εμπειρία της pop κουλτούρας μέσω της μουσικής, η φωτογράφος Eden Levi Am αναζητά τη σεξουαλική ταυτότητα έξω από τα δίπολα.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει το αιχμηρό video "Αδερφή" του Sam Albatros, την εγκατάσταση "Skin Flags" του Στάθη Μητρόπουλου, το διαδραστικό workshop των Athens Subsumption "Cruising The Erotic Potentiality of Athens", ένα φωτογραφικό workshop του Κωστή Φωκά και βέβαια τη συμμετοχή του Fringe! Film And Arts Festival με μια επιλογή art videos καλλιτεχνών, αποκλειστικά για το The Queer Archive Festival. Σε συνεργασία επίσης με το Athens Fashion Film Festival (14-16/2) παρουσιάζουμε το έργο του σκηνοθέτη και φωτογράφου Matt Lambert ο οποίος έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα fashion brands παγκοσμίως, "εξοικειώνοντας" τη μόδα με την queer αισθητική (15/2 Τεχνόπολη)».

The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Από τη φωτογραφική σειρά «η μοίρα του πούστη» του Ηλία Δούλη, που περιλαμβάνεται στην επανέκδοση του περιοδικού «ΚΡΑΞΙΜΟ». Δείτε όλες τις φωτογραφίες και διαβάστε το συνοδευτικό, ομώνυμο ποίημα στο περιοδικό που θα διανέμεται δωρεάν από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στα σημεία διεξαγωγής του Queer Archive Festival.


«Ιδιαίτερα σημαντική θεωρώ την επετειακή επανέκδοση στο πλαίσιο του φεστιβάλ του ιστορικού περιοδικού "Κράξιμο" (1981-1992) που εξέδιδε η Πάολα Ρεβενιώτη – ένα ριζοσπαστικό, πρωτοπόρο queer εκδοτικό εγχείρημα που αξίζει να γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές, να πάρουν αφορμές και να αντλήσουν ερεθίσματα. Το "Κράξιμο 2020" που επιμελήθηκε η ίδια η Πάολα με τη δική μου συνεργασία, είναι κάτι σαν εορταστική επανέκδοση, πιστή μεν στον χαρακτήρα του εντύπου αλλά με άρθρα, δοκίμια όπως και έργα νέων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τη σύγχρονη ελληνική queer πραγματικότητα. Θα μοιράζεται δωρεάν στο κοινό στη διάρκεια του φεστιβάλ στο Gallery Space του Ρομάντσου κι έχει επίσης προγραμματιστεί δημόσια συζήτηση με την εκδότρια (Ρομάντσο 15/2). Η έκδοση έγινε με την ευγενική υποστήριξη της Στέγης, η οποία σημειωτέον δεν παρενέβη διόλου στο περιεχόμενό της».

«H εναλλακτική, ας την πούμε, queer κοινότητα της Αθήνας δεν είναι αναλογικά μικρή, είναι εντούτοις πολυδιασπασμένη. Έχουν γίνει ορισμένα DIY εκδοτικά εγχειρήματα, φεστιβαλικά events, πάρτι, κάποιες πολιτικές παρεμβάσεις επίσης, αλλά πρόκειται για αποσπασματικές κυρίως προσπάθειες που απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό. Σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με το Λονδίνο που είναι μια παγκόσμια μητρόπολη και για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, σε όλες της τις εκφάνσεις, θα μπορούσαν όμως να γίνονται περισσότερα και πιο δημιουργικά πράγματα.

Νομίζω ότι εκείνο που λείπει κατά βάση είναι η ποικιλομορφία, η σύμπνοια επίσης. Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ event θα είναι –ή τουλάχιστον θα θεωρείται– είτε "πολύ" mainstream είτε πολύ underground, με έντονα ακτιβιστικό χαρακτήρα. Δεν υπάρχουν σημεία επαφής, ούτε συνεργάζονται εύκολα οι μεν με τους δε, κάτι που δεν συμβαίνει, ας πούμε, στο Λονδίνο, όπου τα άτομα της κοινότητας διαθέτουν περισσότερο συλλογικό πνεύμα, είναι επίσης πιο ανοικτά στη συνεργασία και στον διάλογο, ακόμα κι αν έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις – δεν λειτουργούν σαν ανταγωνιστικά «παρεάκια» που ομφαλοσκοπούν τεμπελιάζοντας! Δεν συναντάς επίσης εκεί τόση κακεντρέχεια, φθόνο και κουτσομπολιό, μπορείς οπότε να αφοσιώνεσαι απερίσπαστος στη δουλειά σου. Υπάρχει φυσικά και μεγάλη διαφορά κουλτούρας...

Τα λέω αυτά όχι από υπεροψία ή σνομπισμό, αλλά επειδή την ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα την "πονάω" περισσότερο από όλες – πώς αλλιώς εφόσον εδώ μεγάλωσα. Αν, μάλιστα, επέστρεψα στην Αθήνα, δεν είναι επειδή έγινε cool και trendy πόλη αλλά επειδή εδώ ανήκω, άσχετα που μου πήρε αρκετά να το συνειδητοποιήσω.

Προσωπικά, πάντως, προτιμώ queer εκδηλώσεις που και αίσθηση να μπορούν να κάνουν και σε ευρύτερα κοινά να απευθύνονται, καθώς επίσης καλλιτεχνικά εγχειρήματα πρωτότυπα, όχι εύκολες αντιγραφές. Όλα αυτά, δε, με ένα πνεύμα αισιόδοξο και μια διάθεση ερωτική, παιγνιώδη, joie de vivre – όχι άλλα δράματα και θυματοποιήσεις, τα ξέρουμε, τα ζήσαμε, πονέσαμε, αλλά ας προχωρήσουμε και παρακάτω!».

The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Eden Levi Am
The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Gerardo Vismanos


«Δίνω ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι τέχνη γιατί θα ήθελα να το έβλεπα περισσότερο μέσα στην καθημερινότητα του Έλληνα όπως είναι π.χ. για τον Βρετανό. Να γίνονται περισσότερα πράγματα στην πόλη, πιο πρωτότυπα και πιο κοντά στις σύγχρονες αναζητήσεις. Αυτά που βλέπω στη Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια που ζω εδώ σε γκαλερί, χώρους τέχνης κ.λπ. τα βρίσκω στη μεγάλη πλειονότητά  τους βαρετά, ξεπερασμένα καλλιτεχνικά επίσης. Όχι πως δεν υπάρχουν αξιόλογοι καλλιτέχνες, είναι όμως μεμονωμένες περιπτώσεις.

Νομίζω ότι και με την κρίση ακόμη οι Έλληνες καλλιτέχνες, αντί να γίνουν πιο ανήσυχοι και δημιουργικοί, μάλλον τεμπέλιασαν είτε κάνανε πράγματα ακόμα πιο προβλέψιμα από πριν. Αν κάτι έμαθα ζώντας 15 χρόνια στο Λονδίνο είναι να μην επαναπαύομαι, να παρακολουθώ διαρκώς τις εξελίξεις και προπαντός να δουλεύω σκληρά, προκειμένου να πετύχω κάτι ουσιαστικό ή τουλάχιστον ενδιαφέρον».

The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Jeanne Jacob
The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Jeanne Jacob
The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Kostis Fokas
The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Kostis Fokas
The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Sam Albatros
The Queer Archive Festival: Η Αθήνα για ένα τετραήμερο στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Matt Lambert


Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα εδώ.

Lgbtqi+
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρακολουθώντας το πρώτο μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα

Lgbtqi+ / Παρακολουθώντας το πρώτο μάθημα για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα

Γιατί ένα μάθημα σχετικό με τις έμφυλες ταυτότητες και όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα είναι απαραίτητο σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα Ψυχολογίας; Οι διδάσκουσες του Παντείου Νάνσυ Παπαθανασίου και Έλενα Όλγα Χρηστίδη εξηγούν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

*Από πού είσαι πραγματικά; / ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

ΟΑΣΗ / Από πού είσαι πραγματικά; / ένα πολυπόστ του Πάνου Μιχαήλ

Τι κοινό μπορεί να έχουν η Κάιλι Μινόγκ που χορεύει εξαντλημένη μετά το Met Gala, η Κέιτ Μπλάνσετ και μια τίγρη μέσα σ’ ένα σούπερ μάρκετ, ο Jonathan Anderson με τα πουκάμισα που έπνιξαν τόσα αγόρια, η Donatella Versace με τακούνια και η Jan Morris που ταξίδεψε παντού για να φτάσει στην καλοσύνη;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς - και έβαλε όριο στις ευλογίες

Διεθνή / Πρώτη φορά ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μίλησε για τους LGBTQ+ Καθολικούς και έβαλε όριο στις ευλογίες

Ο πρώτος Αμερικανός Πάπας δήλωσε ότι η Εκκλησία δεν πρέπει να διχάζεται γύρω από τη σεξουαλικότητα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν σκοπεύει να πάει πέρα από τη γραμμή του Φραγκίσκου για τις άτυπες ευλογίες ομόφυλων ζευγαριών.
THE LIFO TEAM
Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Διεθνή / Ο γκέι Καθολικός σχεδιαστής που ντύνει τον Πάπα

Ο Ιταλός Filippo Sorcinelli δημιουργεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια τελετουργικά άμφια για το Βατικανό. Μετά τον Βενέδικτο ΙΣΤ΄ και τον Φραγκίσκο, τα σχέδιά του φορέθηκαν και από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄, που βρέθηκε στη λίστα της Vogue με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του 2025.
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
Στις ΗΠΑ εξετάζουν ειδική σήμανση για τρανς θέματα στην παιδική τηλεόραση

Ειδήσεις / Στις ΗΠΑ εξετάζουν ειδική σήμανση για τρανς θέματα στην παιδική τηλεόραση

Η FCC άνοιξε δημόσια διαδικασία για το αν οι τηλεοπτικές σημάνσεις πρέπει να ενημερώνουν ειδικά τους γονείς όταν παιδικά προγράμματα περιλαμβάνουν θέματα ταυτότητας φύλου. LGBTQ+ οργανώσεις προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να μετατρέψει την queer εκπροσώπηση σε περιεχόμενο υπό επιτήρηση.
THE LIFO TEAM
Από app της επιθυμίας σε app της ισχύος: το Grindr μπαίνει στον κόσμο του Τραμπ

Τech & Science / Από app της επιθυμίας σε app της ισχύος: το Grindr μπαίνει στον κόσμο του Τραμπ

Το Grindr δεν είναι πια μόνο μια εφαρμογή γνωριμιών: επενδύει σε λόμπινγκ, αποκτά δικό του μηχανισμό επιρροής στην Ουάσινγκτον και πλησιάζει όλο και περισσότερο έναν πολιτικό κόσμο που έχει ήδη επιστρέψει εχθρικός απέναντι στα LGBTQ+ δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άνοιξε ξανά το μέτωπο για τα τρανς δικαιώματα στη Βρετανία

Ειδήσεις / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άνοιξε ξανά το μέτωπο για τα τρανς δικαιώματα στη Βρετανία

Εναν χρόνο μετά την απόφαση του βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον ορισμό της "γυναίκας" στο Equality Act, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επανήλθε στη δημόσια σύγκρουση γύρω από το φύλο για ακόμη μια φορά.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2, η Μέριλ Στριπ είπε ανοιχτά αυτό που το queer κοινό ήξερε εδώ και χρόνια: ότι η Μιράντα Πρίστλι και ο κόσμος της ταινίας δεν θα είχαν την ίδια ζωή χωρίς αυτό.
THE LIFO TEAM
Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
«Queer καλλιστεία το 1929 μόνο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει»

Βιβλίο / «Queer καλλιστεία το 1929 μόνο η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει»

Στο βιβλίο του «Καλλιστεία» ο Μανώλης Μελισσάρης περιγράφει πώς μια παρέα queer ανδρών έκανε στη συμπρωτεύουσα το 1929 τον δικό της διαγωνισμό ομορφιάς, παράλληλα με τον πρώτο «επίσημο», αναβιώνοντας ταυτόχρονα μια ολόκληρη εποχή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του As You Like It στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Ο Elliot Page θα προλογίσει trans και non-binary παραγωγή του Σαίξπηρ στο Λονδίνο

Το As You Like It θα παρουσιαστεί στο The Space Theatre από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2026, ενώ η ομάδα ετοιμάζει και το Twelfth Night στη Βαρκελώνη την 1η Αυγούστου, στην πρώτη της εμφάνιση εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
THE LIFO TEAM
Ο διαχρονικά επίκαιρος «γιoς της απώλειας»

Βιβλίο / Νίκος Βέλμος: Ο διαχρονικά επίκαιρος «γιoς της απωλείας»

Εκατό χρόνια κλείνουν φέτος από την κυκλοφορία του περιοδικού «Φραγκέλιο» που ίδρυσε ο λογοτέχνης, ηθοποιός, ζωγράφος, εκδότης, γκαλερίστας και κοινωνικός επαναστάτης Νίκος Βέλμος, μια παραγνωρισμένη πλην όμως πολυσχιδής, μποέμικη και άκρως επιδραστική προσωπικότητα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το Homme FC ξαναγράφει τι μπορεί να είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα στο queer Λονδίνο

Διεθνή / Ενα transmasc football club στο Λονδίνο φτιάχνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ομάδα

Ξεκινώντας ως ένα χαλαρό transmasc πεντάρι στο ανατολικό Λονδίνο, το Homme FC εξελίχθηκε γρήγορα σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από ποδοσφαιρική ομάδα. Σήμερα λειτουργεί ως κοινότητα, καλλιτεχνικό project και χώρος φροντίδας, προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο συλλογικής ζωής μέσα στο queer αθλητικό τοπίο της πόλης.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ