Τσαβούσογλου για Λαγό: «Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας»

Τσαβούσογλου για Λαγό: «Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας» Facebook Twitter
2

Την οργισμένη αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε ο Γιάννης Λαγός, που έσκισε μια χάρτινη τουρκική σημαία μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. 

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την οποία κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία. Σε εκείνο το σημείο πήρε στα χέρια του μια χάρτινη τουρκική σημαία, την οποία και έσκισε, πετώντας την αμέσως μετά εντός της αίθουσας. 

 

Η ομιλία του Γιάννη Λαγού και το μετέπειτα σκίσιμο της τουρκικής σημαίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που σε μήνυμά του τόνισε χαρακτηριστικά: «Πετάμε στη θάλασσα όσους επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας».

Ολόκληρο το μήνυμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου:

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την playlist που ακούει το πλήρωμα του Artemis II στο ταξίδι προς τη Σελήνη

Διεθνή / Η NASA μοιράστηκε την playlist του Artemis II για το ταξίδι στη Σελήνη

Από το Pink Pony Club της Τσάπελ Ρόαν μέχρι το Under Pressure των Queen και David Bowie, η NASA μοιράστηκε τα τραγούδια που έχουν επιλέξει οι αστροναύτες του Artemis II για τα πρωινά τους ξυπνήματα στο διάστημα. Η λίστα συνδέεται με μια παράδοση που ξεκινά από την εποχή του Apollo
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μέχρι τώρα είχαμε "παλληκαριές" από την Τουρκία, που δεν βασίζονται ούτε στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά ούτε και στην λογική της καλής γειτονίας.Ο κ. Λαγός θα έπρεπε να έχει καταλάβει ότι η διαχείριση των συμβόλων ενός έθνους / κράτους απαιτεί υπευθυνότητα και όχι "παλληκαριές" σαν το σκίσιμο τηε τούρκικης σημαίας.Ελπίζω να μην τον μιμηθούν και στο εσωτερικό κάποιοι θερμόαιμοι...
(α) Αν πετούσαν τον Λαγό στη θάλασσα χάρη θα μας κάνανε(β) Ο μετρημένος και σεμνός λόγος του Τσαβούσογλου δείχνει όντως ότι οι μουσουλμάνοι είναι οι νέοι Εβραίοι, υπό διωγμό θύματα ρατσισμού...(γ) Έσκισε ο μάγκας μια χάρτινη σημαία, ουάου!