Νέα Ζηλανδία: Φόβοι για επικείμενη έκρηξη «παγώνουν» τις επιχειρήσεις - 8 οι νεκροί

Νέα Ζηλανδία: Φόβοι για επικείμενη έκρηξη «παγώνουν» τις επιχειρήσεις - 8 οι νεκροί Facebook Twitter
0

Οι φόβοι για μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου της νήσου Ουάιτ στη Νέα Ζηλανδία οδήγησαν τις αρχές να μην στείλουν, προς το παρόν, διασώστες, προκειμένου να αναζητήσουν τους εννέα αγνοούμενους. 

Η έκρηξη της Δευτέρας στο νησί, δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο βόρειο τμήμα της Νέας Ζηλανδίας, στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν οι αρχές, καθώς δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Εννέα άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών 7 Αυστραλοί και δύο Νεοζηλανδοί, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αστυνομία, η οποία μέχρι πρότινος έκανε λόγο για 8 αγνοουμένους.

Οι συνθήκες κρίθηκαν σήμερα πάρα πολύ επικίνδυνες για να σταλούν ομάδες διάσωσης στο νησί όπου βρίσκονται οι αγνοούμενοι, που θεωρείται βέβαιο ότι είναι νεκροί και να επιτραπεί στους ιατροδικαστές και τους ειδικούς να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης των θυμάτων. «Κάθε ημέρα που περνάει και δεν βρίσκουμε τις σορούς είναι και μια μέρα αγωνίας για τους συγγενείς τους (...) όμως αυτή τη στιγμή, οι επιστήμονες μας λένε ότι ο κίνδυνος είναι απλά πάρα πολύ υψηλός» δήλωσε η Σάρα Στιούαρτ-Μπλακ, η διευθύντρια της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Οι 22 επιζώντες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα, παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για την αστυνομία Στιούαρτ Νας, τα τραύματα, που έχουν υποστεί οι τουρίστες και οι ξεναγοί, είναι τόσο σοβαρά, που ορισμένα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν. «Υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων που νοσηλεύονται και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, έχουν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα στο δέρμα τους, όπως επίσης σε εσωτερικά όργανα» εξήγησε σήμερα ο Νας.

Συνολικά, 47 τουρίστες και ξεναγοί βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Μαλαισία και τη Νέα Ζηλανδία. Την ίδια ώρα, σεισμολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες 40-60% να συμβεί μια νέα έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί. «Θα ήταν τρέλα να στείλουμε άνδρες και γυναίκες στο νησί Ουάιτ», την ώρα που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας για τους διασώστες, εξήγησε ο Νας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM