Τουρκία: Ξεκινά η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή»

Τουρκία: Ξεκινά η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε στην Τουρκία η δίκη για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το Ειρηνοδικείο της Αδριανούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο για τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι θα δικαστούν από την τουρκική δικαιοσύνη για είσοδο σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια. Στη δίκη που ξεκινά μετά από την απόρριψη της κατηγορίας για «κατασκοπεία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι Μητρετώδης και Κούκλατζης θα δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία.


Ο 26χρονος ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο 30χρονος λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης στις καταθέσεις τους όταν συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές είχαν υποστηρίξει ότι δεν πρόσεξαν τη συνοριακή γραμμή λόγω του χιονιού.

Πάντως, μετά την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι δικηγόροι τους είχαν ενημερώσει ότι ενδέχεται να υπάρξει συμψηφισμός της κράτησής τους με την ποινή που ενδεχομένως επιβληθεί.

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM
Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ