ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Αδριανούπολη: Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αδριανούπολη: Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η έρευνα εναντίον των δύο στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, ολοκληρώθηκε. 

Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες. Το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των δύο στρατιωτικών έχει ήδη τεθεί στο αρχείο από ελληνικής πλευράς. Όπως είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο» σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο».

Ελλάδα
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM