Ιταλία: Δήμαρχος της Λέγκας απαγορεύει το προκλητικό ντύσιμο και την επαιτεία

Ιταλία: Δήμαρχος της Λέγκας απαγορεύει το προκλητικό ντύσιμο και την επαιτεία Facebook Twitter
2

Στην απαγόρευση του προκλητικού ντυσίματος αλλά και τις επαιτείας προχώρησε δήμαρχος της Λέγκας στη Μάσα της Ιταλίας, προκαλώντας αντιδράσεις.


Ο κατάλογος των υπερβολών του «διατάσσειν και απαγορεύειν» από τους εκλεγμένους δημάρχους με την ξενοφοβική Λέγκα δεν έχει τέλος: στην παραλιακή πόλη της Μάσα στην Τοσκάνη, απαγορεύονται πλέον τα προκλητικά ενδύματα, οι υπαινικτικές εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου, ή τα πειράγματα. Επίσης απαγορεύεται η επαιτεία, το τάισμα των περιστεριών, ή το να δροσίζεσαι από δημόσια συντριβάνια.

Η νέα οδηγία προς τη δημοτική αστυνομία της Μάσα εγκρίθηκε στις 25 Ιουλίου από το δημοτικό συμβούλιο υπό τον εκλεγμένο με τη Λέγκα Φραντσέσκο Περσιάνι, προκαλώντας αντιδράσεις σε πολλούς—φυσικά λιγότεροι ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά. Στην πλειονότητά τους τα σχόλια, ιδίως μετά την δημόσια αντίδραση μέσω του Twitter του γνωστού ηθοποιού Αλεσάντρο Γκάσμαν, μιλούν για «οπισθοδρομική στροφή» και «ελευθεριοκτόνες» διατάξεις. Κάποιος άλλος χρήστης ειρωνεύθηκε γράφοντας «Καλό 1919», υπονοώντας την εκατοστή επέτειο από την ίδρυση και την επεισοδιακή εμφάνιση του φασιστικού κόμματος του Μπενίτο Μουσολίνι.

«Ο νέος "κανονισμός" του δήμου της Μάσα προβλέπει πρόστιμα για όποιον επαιτεί και για τις γυναίκες που ντύνονται προκλητικά», αναφέρεται στο tweet του Γκάσμαν, που έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός. Η γνωστή τραγουδίστρια Φιορέλα Μανόια αντέδρασε ρωτώντας: «πείτε μου πως δεν είναι αλήθεια. Οι πολίτες της Μάσα το ανέχονται αυτό;».

Οργισμένη ήταν η απάντηση των δημοτικών αρχών. Ο αντιδήμαρχος επιτέθηκε στον «διάσημο ηθοποιό που εκτοξεύει καταδίκες στην τύχη, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί», αναδημοσιεύοντας το επίμαχο Άρθρο 12, που κατά τον ίδιο στόχο έχει να καταπολεμηθεί η πορνεία.

Στην ίδια γραμμή και ο δήμαρχος Περσιάνι, που χαρακτηρίζει «εξωφρενικά άδικες και αδικαιολόγητες, εάν όχι υποκινημένες από κίνητρα πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα» τις κατηγορίες των Γκάσμαν και Μανόια, που όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος «εργαλειοποιούν ορισμένους όρους που περιέχονται στο άρθρο, προσδίδοντάς τους αυθαίρετη σημασία και αξία, καρπό μίας σφαλερής ερμηνείας τους».

Βέβαια το άρθρο περιέχει ορισμένες ασάφειες στην απαγόρευση «να εκφράζονται συμπεριφορές που με άμεσο και αδιαμφισβήτητο τρόπο προτείνουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή, που συνίστανται στην χρήση προκλητικών συμπεριφορών, προτάσεων, υπαινικτικού χαιρετισμού, ή στη χρήση άσεμνου, ή αναξιοπρεπούς ενδύματος σε σχέση με το σημείο», που δυνητικά μπορεί να έχει διασταλτική ερμηνεία ανάλογα με την κρίση του εντεταλμένου οργάνου της τάξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / La Repubblica

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ λέει ότι Ιρανοί πράκτορες στρατολόγησαν δεκάδες πολίτες του

Διεθνή / Το Ισραήλ λέει ότι Ιρανοί πράκτορες στρατολόγησαν δεκάδες πολίτες του

Ισραηλινοί πολίτες, δελεασμένοι μέσω Telegram, κατηγορούνται για συνεργασία με Ιρανούς πράκτορες σε σχέδια σαμποτάζ, εμπρησμούς και δολοφονίες – η νέα διάσταση της «σκιώδους» σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Wall Street Journal: Το ιστορικό Soho House πωλείται για 1,8 δισ. δολάρια 

Διεθνή / Wall Street Journal: Η Λέσχη Soho House πωλείται για 1,8 δισ. δολάρια 

Η παγκόσμια λέσχη των celebrities αποχωρεί από το Χρηματιστήριο και γίνεται ξανά private, καθώς επενδυτές με επικεφαλής μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αποκτήσουν τον έλεγχο 
LIFO NEWSROOM
Τσαρλς Οπενχάιμερ: «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική πυρηνική αναγέννηση»

Διεθνή / Τσαρλς Οπενχάιμερ: «Χρειαζόμαστε μια ειρηνική πυρηνική αναγέννηση»

Ογδόντα χρόνια μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας που κατασκεύασε ο παππούς του Ρόμπερτ, ο Τσαρλς Οπενχάιμερ μέσω ενός άρθρου του στο Time Magazine προσπαθεί να αναδείξει την άλλη πλευρα της πυρηνικής ενέργειας
LIFO NEWSROOM
O Τραμπ αποκλείει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή προσάρτηση της Κριμαίας

Διεθνή / O Τραμπ αποκλείει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Ζελένσκι μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο «αν το θέλει», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας όμως πως μια ειρηνευτική συμφωνία θα προϋπέθετε ότι «δεν θα υπάρξει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»
LIFO NEWSROOM
Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Διεθνή / Κι άλλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να φέρουν όπλα

Περισσότεροι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς κατευθύνονται στην Ουάσιγκτον και ετοιμάζονται να οπλιστούν, σε μια σημαντική αλλαγή μετά την εντολή του Τραμπ για «επιστροφή του ελέγχου» της πρωτεύουσας από εγκληματικές ομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι η ταινία με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας και να ακουμπάω πάνω σε ένα τόσο μίζερο και κομπλεξικό ανθρωπάκι... Και να με χρησιμοποιεί για να προσδώσει μια κάποια αξία στο μηδενικό της ύπαρξής του.