ΗΠΑ: Έκλεψε λεμούριο από ζωολογικό κήπο για να τον κρατήσει για κατοικίδιο

ΗΠΑ: Έκλεψε λεμούριο από ζωολογικό κήπο για να τον κρατήσει για κατοικίδιο Facebook Twitter
0

Ένα λεμούριο παραδέχτηκε ένας 19χρονος Αμερικανός ότι έκλεψε από ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες, προκειμένου να τον κρατήσει ως κατοικίδιο.

Ο 19χρονος Ακίνας Κάσμπαρ παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι διέρρηξε τον ζωολογικό κήπο της Σάντα Άνα κοντά στο Λος Άντζελες μια νύκτα του Ιουλίου του 2018 για να κλέψει τον Άιζακ, έναν 32χρονο λεμούριο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, την επομένη ο νεαρός έβαλε το ζώο σε ένα πλαστικό κουτί και το εγκατέλειψε στην εξωτερική σκάλα ενός ξενοδοχείου μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι ανήκει στον ζωολογικό κήπο και ότι θα πρέπει να παραδοθεί στην αστυνομία. Ο Άιζακ δεν υπέφερε πολύ από την περιπέτειά του και επέστρεψε γρήγορα στο σπίτι του.

Ο απαγωγέας του, που συνελήφθη από την αστυνομία του Νιούπορτ Μπιτς για μια υπόθεση ληστειών, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έναν χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 δολαρίων.

Οι λεμούριοι, που ξεχωρίζουν από τη ριγωτή άσπρη- μαύρη ουρά τους, περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα 25 πιο απειλούμενα με εξαφάνιση πρωτεύοντα θηλαστικά.

Σύμφωνα με το Scientific American, στη Μαδαγασκάρη, από όπου κατάγονται, υπάρχουν 2.000 με 2.400 λεμούριοι. Αριθμός μειωμένος κατά 95% σε σχέση με το 2000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM