Ακτιβιστές μπλόκαραν τον απόπλου από κρουαζιερόπλοιο σε λιμάνι της Γερμανίας

Ακτιβιστές μπλόκαραν τον απόπλου από κρουαζιερόπλοιο σε λιμάνι της Γερμανίας Facebook Twitter
0

Ακτιβιστές υπέρ του περιβάλλοντος εμπόδισαν τον απόπλου κρουαζιερόπλοιου από το λιμάνι του Κιέλου στη Γερμανία.

Ακτιβιστές οικολόγοι εμπόδιζαν επί έξι ώρες τον απόπλου ενός κρουαζιερόπλοιου από γερμανικό λιμάνι για να διαμαρτυρηθούν για τη βιομηχανία των κρουαζιέρων την οποία κατηγορούν ότι «συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Κρατώντας πανό στα οποία έγραφαν «οι κρουαζιέρες σκοτώνουν το κλίμα», περίπου 50 διαδηλωτές καθυστέρησαν χθες Κυριακή τον απόπλου του Zuiderdam, ενός πλοίου της εταιρείας Holland American Line, από το λιμάνι του Κιέλου.

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης «Smash Cruiseshit» διαδήλωσαν εναντίον των «καταστροφικών επιπτώσεων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο των κρουαζιέρων», τονίζοντας στο Twitter ότι «τα κρουαζιερόπλοια που κινούνται με μαζούτ συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη».

Τελικά το πλοίο κατάφερε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Κιέλου για την Κοπεγχάγη στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) αφού η αστυνομία συνέλαβε 46 από τους ακτιβιστές που είχαν ανέβει στο κρουαζιερόπλοιο και σε έναν γερανό στο λιμάνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM