Ο Τραμπ θεωρεί τα εισαγόμενα αυτοκίνητα «απειλή για την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ

Ο Τραμπ θεωρεί τα εισαγόμενα αυτοκίνητα «απειλή για την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια επειδή αποδυναμώνουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή νέων τελωνειακών δασμών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει τον περασμένο Μάιο από το υπουργείο Οικονομικών να διεξαγάγει μια έρευνα εις βάθος για τις εισαγωγές οχημάτων, ώστε «να καθοριστούν οι επιπτώσεις τους στην εθνική ασφάλεια».

Προκειμένου να προστατεύσει τις αμερικανικές εταιρίες, απειλεί να επιβάλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς, ύψους ακόμη και 25%, στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και τα εξαρτήματα, ένα ενδεχόμενο που φοβίζει την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και ιδίως τη γερμανική.

Τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας είναι «θετικά» σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν τα εισαγόμενα οχήματα όντως συνιστούν απειλή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Το υπουργείο Εμπορίου πρόκειται να υποβάλει την έκθεσή του για το θέμα στον Λευκό Οίκο μέχρι την Κυριακή, οπότε λήγει η διορία που είχε δώσει ο Τραμπ. Μια άλλη πηγή, προσκείμενη στην αμερικανική κυβέρνηση, είπε ότι η έκθεση θα δοθεί στον πρόεδρο «πριν λήξει η καταληκτική ημερομηνία».

Στη συνέχεια ο Τραμπ θα έχει στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει αν θα επιβάλει νέους δασμούς.

Τον Μάρτιο του 2018 ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε τις απειλές για την εθνική ασφάλεια προκειμένου να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις πολλών συμμάχων του, με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εταιρείες που θα πληγούν περισσότερο από μια ενδεχόμενη επιβολή δασμών θα ήταν οι γερμανικές Mercedes-Benz, Volkswagen και BMW.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM