«Άφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του Αμερικανού στην φυλή που τον σκότωσε στην Ινδία

«Άφεση αμαρτιών» δίνει η οικογένεια του Αμερικανού στην φυλή που τον σκότωσε στην Ινδία Facebook Twitter
0

Η οικογένεια του John Allen Chau που δολοφονήθηκε από βέλη που εκτόξευσαν πάνω του μέλη μιας φυλής υπό εξαφάνιση στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ της Ινδίας, έδωσε συγχώρεση στους δολοφόνους του, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης.

Στην δήλωσή τους, αναφέρουν ότι ο αποθανών «αγαπούσε τον Θεό, την ζωή, ήθελε πάντα να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και αγαπούσε με ψυχή του τους ανθρώπους της φυλής Sentinelese».


Οι επτά άνθρωποι που τον βοήθησαν να φτάσει στο νησί του North Sentinel έχουν συλληφθεί. 


Οι Αρχές της Ινδίας ανακοίνωσαν ότι ίσως χρειαστούν μερικές ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τη σορό του John Allen Chau.

 Ιεραπόστολος που ήταν σε επικοινωνία μαζί του κατά τις τελευταίες ημέρες στο ταξίδι, είπε ότι σκοπός του δολοφονηθέντος ήταν η κατήχηση των μελών της φυλής που κατοικούν στο νησί.


Η πρόσβαση στο νησί για οποιοδήποτε άνθρωπο που δεν ανήκει στη φυλή έχει απαγορευτεί με σκοπό την προστασία των ανθρώπων που ζουν εκεί αλλά και του τρόπου ζωής τους.


Η απόλυτη απομόνωση των ανθρώπων της φυλής Sentinelese υπογραμμίζεται από τον κίνδυνο που διατρέχουν από τον «έξω κόσμο» καθώς ενδέχεται να μην έχουν την ανοσία ακόμα και στις πιο κοινές ασθένειες όπως γρίπη και ιλαρά.


Η οικογένεια του Chau σε ανάρτησή της στο Instagram, υποστηρίζει ότι ο ίδιος πήγε στο νησί «με δική του βούληση» και ζητούν την απελευθέρωση των ανθρώπων του που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί. «Εξάλλου», όπως αναφέρουν «τόλμησε μέσα από τη δική του ελεύθερη βούληση και οι επαφές του δεν πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό».

View this post on Instagram

John Allen Chau

A post shared by John Chau (@johnachau) on

Η υπόθεση δολοφονίας όπως έχει καταγραφεί από τις Αρχές, βαραίνει τα άγνωστα άτομα, όπως αναφέρονται, και άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε ψαράδες που βοήθησαν τον ιεραπόστολο να φτάσει στο νησί. Η αστυνομία έχει  αποστείλει ελικόπτερο και ένα πλοίο προκειμένου να ερευνήσουν τον τόπο του εγκλήματος.


Σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή της περιοχής, Dependra Pathak, στο AFP «Διατηρούμε μία απόσταση από το νησί και δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να εντοπίσουμε τη σορό. Θα χρειαστούν ακόμα κάποιες ημέρες έρευνας και αναγνώρισης της περιοχής».


«Η αστυνομία συνεργάζεται με ειδικούς ανιχνευτές της περιοχής μεταξύ των οποίων ένας ανθρωπολόγος αλλά και αξιωματικοί, ειδικοί σε θέματα προστασίας φυλών και δρυμών, προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να φροντίσουμε να μην διαταραχθεί η ισορροπία του νησιού και της φυλής. Είναι μία ζώνη εξαιρετικά ευαίσθητη και γι΄αυτό οι έρευνες θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε.



Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM