Οι τολμηροί Mert Alas και Marcus Piggott θα τιμηθούν με το βραβείο μόδας Isabella Blow

Οι τολμηροί Mert Alas και Marcus Piggott θα τιμηθούν με το βραβείο μόδας Isabella Blow Facebook Twitter
0

Το φωτογραφικό δίδυμο Mert Alas και Marcus Piggott τιμάται φέτος με το βραβείο Δημιουργού Μόδας Isabella Blow στην τελετή απονομής των Fashion Awards του Λονδίνου, σύμφωνα με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall στη βρετανική πρωτεύουσα στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι φωτογράφοι είναι περισσότερο γνωστοί για τις τολμηρές φωτογραφίες τους σε μια καριέρα 25 χρόνων.

Givenchy, Miu Miu, Versace και Calvin Klein, καθώς και καλλιτέχνες του κινηματογράφου και της μουσικής, όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Lady Gaga, η Μαντόνα και η Ριάνα είναι μερικοί από τα ονόματα με τα οποία έχουν συνεργαστεί.

Το Βραβείο Isabella Blow Δημιουργού Μόδας αναγνωρίζει τους πρωτοπόρους δημιουργούς και τη συμβολή τους στη βιομηχανία της μόδας.

«Οι Mert Alas και Marcus Piggott έχουν έναν μοναδικό τρόπο απεικόνισης της γοητείας, της νεότητας και της φαντασίας και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί τους στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο», ανέφερε η Κάρολαϊν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας (BFC).

Συχνά τους πιστώνεται η διαμόρφωση του τοπίου της ψηφιακής φωτογραφίας μόδας όπως το γνωρίζουμε, είναι διάσημοι για τις σέξι, προκλητικές φωτογραφίσεις τους και τα πορτρέτα ισχυρών γυναικών. Η αφοσίωση τους στην τέχνη έχει συγκεντρώσει λεγεώνες θαυμαστών και ο απίστευτος όγκος του έργου τους έχει αφήσει ήδη ένα ανεξίτηλο σημάδι σε ολόκληρο τον κλάδο, τονίζεται σε ανακοίνωση του BFC.

Ο γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη Mert Alas, και ο Marcus Piggot από την Ουαλία συναντήθηκαν το 1994 στην Αγγλία. Το 1999 αποφάσισαν να συνεργαστούν και δημιουργήθηκε το δίδυμο Mert & Marcus.

Μαζί φωτογράφησαν πρώτη φορά την καμπάνια για τον Louis Vuitton το 2003 με πρωταγωνίστρια τη Beyonce.

Η φωτογράφιση ήταν μεγάλη επιτυχία και άρχισε να συνεργάζονται με τα σημαντικότερα περιοδικά μόδας, Pop Magazine, Vanity Fair και Vogue Paris.

Το βραβείο Isabella Blow έχει απονεμηθεί τις προηγούμενες χρονιές στη μακιγιέζ Πατ ΜακΓκραθ, στον φωτογράφο μόδας Νικ Νάιτ και στην καθηγήτρια σχεδίου μόδας Λουίζ Γουίλσον.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM