Ο Κanye West ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο πως «η σκλαβιά των Αφροαμερικανών ήταν επιλογή τους»

Ο Κanye West ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο πως «η σκλαβιά των Αφροαμερικανών ήταν επιλογή τους» Facebook Twitter
(ΕPA)
0

Συγγνώμη ζήτησε ο Κanye West για το σχόλιο του το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν από λίγους μήνες, όταν είχε δηλώσει πως «η σκλαβιά των Αφροαμερικανών για 400 χρόνια ήταν επιλογή τους» 


«Δεν ξέρω αν έχω απολογηθεί σωστά για το πως έκανε κάποιους ανθρώπους να νιώσουν το σχόλιο περί σκλαβιάς» είπε ο West σε ραδιοφωνικό σταθμό του Σικάγο. «Άρα θέλω να εκμεταλλευθώ τη στιγμή για να το πω. Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που απογοήτευσα». 

Τώρα ο West ανέφερε πως το ξέσπασμα και το ατυχές σχόλιο ήταν αποτέλεσμα της διπολικής διαταραχής από την οποία υποφέρει και του γεγονότος πως είχε δίπλα του ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτόν. «Είχα μαζί μου ανθρώπους, (στο TMZ όπου είχε δοθεί η συνέντευξη) που θα μπορούσαν να σταματήσουν την συνέντευξη, δεν το έκαναν» είπε εμφανώς συγκινημένος ο West.

O West περιέγραψε το περιστατικό σαν μια διδακτική εμπειρία που του έδειξε «πόσο πολύ οι μαύροι στηρίζονται και βασίζονται σε μένα» και υποσχέθηκε μια μεγάλη αλλαγή. «Θα υπάρξει ένας καινούργιος Kanye West που θα δείτε. Θα είναι καλύτερος εξαιτίας της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και εξαιτίας του περιστατικού στο TMZ» ανέφερε. 

Επίσης, ο Kanye West έδωσε ξανά την υποστήριξη του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Πιστεύω πως ενδιαφέρεται για το πως οι μαύροι σκέφτονται για αυτόν. Θέλει να γίνει ο καλύτερος πρόεδρος και ξέρει πως δεν μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρόεδρος χωρίς την αποδοχή της μαύρης κοινότητας»

Με πληροφορίες από USA TODAY

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΠΟ - Λίνα Μενδώνη: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: «Σταθμός Καρυάς, τόπος μνήμης, ιστορικής αλήθειας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας»

Η Λίνα Μενδώνη ανέφερε πως η αποκατάσταση του αποτελεί ιστορικό χρέος του κράτους απέναντι στα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας, διασφαλίζοντας ότι το μνημείο και το ιστορικό τοπίο θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές με τον προσήκοντα σεβασμό
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Πολιτισμός / Πέθανε η Teresinha Soares, η Βραζιλιάνα καλλιτέχνις που έφερε το σώμα, το σεξ και την αντίσταση στην τέχνη

Με ζωγραφική, εγκαταστάσεις και performances που έβαζαν το σώμα στο κέντρο, η Soares αμφισβήτησε τα σεξουαλικά ταμπού, την πατριαρχία και τον αυταρχισμό της εποχής της. Τα τελευταία χρόνια το έργο της επανεκτιμήθηκε διεθνώς μέσα από εκθέσεις στην Tate Modern και το MASP.
THE LIFO TEAM
Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Πολιτισμός / Πριν γίνει θρύλος: το Chelsea Hotel του 1970 ξαναζωντανεύει μέσα από χαμένες φωτογραφίες

Το αρχείο του Scopin, που για χρόνια θεωρούνταν χαμένο, επιστρέφει τώρα ως βιβλίο και έκθεση, φωτίζοντας το Chelsea Hotel πριν γίνει πλήρως θρύλος και προτού αρκετά από τα πρόσωπα που κατέγραψε αποκτήσουν τη μεταγενέστερη μυθολογία τους.
THE LIFO TEAM