Το ζεύγος Κλούνεϊ έκανε δωρεά 100.000 δολαρίων για παιδιά μεταναστών

Το ζεύγος Κλούνεϊ έκανε δωρεά 100.000 δολαρίων για παιδιά μεταναστών Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τζορζ και η Αμάλ Κλούνεϊ έκαναν μια δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε μια οργάνωση για την προάσπιση των παιδιών μεταναστών, την ώρα που αυξάνεται η κατακραυγή προς την πολιτική της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ να χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους.


Η οργάνωση, Young Center for Immigrant Children's Rights, ανέφερε χθες, σε ένα δελτίο τύπου, ότι δέχθηκε μια «γενναιόδωρη δωρεά» ύψους 100.000 δολαρίων από το ζεύγος Κλούνεϊ και το ίδρυμά τους "Foundation for Justice".

«Κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: είναι αλήθεια ότι η χώρα σας πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε "ναι" θα μας ρωτήσουν τί κάναμε για αυτό. Ποια θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της κυβέρνησης όμως μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα» τονίζει το διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ.


Την Τρίτη το βράδυ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν διέκοψε την παράστασή του στο Broadway προκειμένου να καταγγείλει τους χωρισμούς.


«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή στα αμερικανικά σύνορα καταστάσεις τόσο φοβερά απάνθρωπες και αντιαμερικανικές που προκαλεί αγανάκτηση» είπε από τη σκηνή.

«Ακούμε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να βλασφημούν επικαλούμενα τον Θεό και το έθνος για να πουν ότι είναι ηθικά δικαιολογημένο να καταφέρονται εναντίον των παιδιών. Ας μπορέσει ο Θεός να σώσει τις ψυχές μας» συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, όπου επικαλείτο τη Βίβλο.

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ και η σύζυγός του ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι προσφέρουν το ποσό των 288.000 δολαρίων στην οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων American Civil Liberties Union (ACLU), για να τραβήξει την προσοχή στις «οικογένειες που διαλύονται από την απάνθρωπη πολιτική της διοίκησης Τραμπ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

8 κυκλοφορίες προστίθενται στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, ανάμεσά τους το spin-off του Τζον Γουίκ, μια ακόμα tour de force εμφάνιση του Νίκολας Κέιτζ και ένα crowdpleaser με τον Στιβ Κούγκαν που δύσκολα θα αφήσει μάτι στεγνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM
Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή πάνω από 160 σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών, ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, πάνελ γύρω από επίκαιρους θεματικούς άξονες, τόσο από το πεδίο της λογοτεχνίας όσο και από το πεδίο της κοινωνίας, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων, το 4ο ΦΒΧ επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης aπό τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2025.
LIFO NEWSROOM
Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Πολιτισμός / Ακρόπολη: Αποδόθηκαν στο κοινό οι διαδρομές στον αρχαιολογικό χώρο και το νέο πωλητήριο

Στα εγκαίνια, η μουσική ομάδα «Encardia» παρουσίασε τραγούδια και χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου, με μουσικό περίπατο μέχρι το Ιερό της Αφροδίτης και του Έρωτα
LIFO NEWSROOM
Οι σήραγγες του Λονδίνου που ενέπνευσαν τον δημιουργό του James Bond θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Πολιτισμός / Οι σήραγγες του Τζέιμς Μποντ θα γίνουν μουσείο κατασκοπείας

Το σύμπλεγμα που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και ενέπνευσε τον Ίαν Φλέμινγκ, θα περιλαμβάνει στρατιωτικό εξοπλισμό, διαδραστικές εκθέσεις και ένα μπαρ 30 μέτρα κάτω από τη γη.
LIFO NEWSROOM