Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του σατανισμού

Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία με την κατηγορία της τρομοκρατίας και του σατανισμού Facebook Twitter
0

Σε μπελάδες μπήκαν οι Rotting Christ στην Γεωργία εξαιτίας του ονόματος τους. Επισκέφτηκαν την χώρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας και η αστυνομία συνέλαβε ως σατανιστές και με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Ο frontman του γκρουπ, Σάκης Τόλης έβγαλε μια ανακοίνωση στο facebook που εξιστορούσε την περιπέτεια τους. Η αστυνομία σταμάτησε τον ίδιο και τον αδερφό του Θέμη μόλις έφτασαν στην χώρα και έβγαιναν από τον αεροδρόμιο την Πέμπτη 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα λόγια του: "Φτάσαμε στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, το πρωί της Πέμπτης στις 12 Απριλίου. Μετά από τον συνηθισμένο έλεγχο των στοιχείων μας στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε τον αδερφό μου και εμένα κατά την διάρκεια της εξόδου μας από το αεροδρόμιο. Ύστερα από μερικά λεπτά μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε σε μια άλλη τοποθεσία του αεροδρομίου με την αιτιολογία περαιτέρω ελέγχου πριν μπούμε στην χώρα. Αντ' αυτού μας κατάσχεσαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν στην φυλακή. 'Όταν απαιτήσαμε να μάθουμε τον λόγο για την σύλληψη μας, μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν εμπιστευτική. Οι δικηγόροι μας αργότερα μας πληροφόρησαν ότι ήμασταν σε μια λίστα ανεπιθύμητων ατόμων για την δημόσια ασφάλεια της χώρας που μας χαρακτήριζε ως Σατανιστές και επομένως ύποπτοι για τρομοκρατία.   

Χωρίς καμιά προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς κανένα επίσημο λόγο, βρεθήκαμε στην φυλακή, κλεισμένοι σε ένα μικρό και βρώμικο κελί και χωρίς να μας επιτρέπεται καμιά επικοινωνία με τον έξω κόσμο ή με κάποιο δικηγόρο αλλά ούτε και με την πρεσβεία μας για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν άσχημες και δεν είχαμε καμιά πληροφόρηση όλο αυτό το διάστημα. 

Ευτυχώς, μόνο το επίθετο μας 'Τόλης' ήταν στην συγκεκριμένη λίστα και τα άλλα δυο μέλη του γκρουπ συνεργάστηκαν με έναν τοπικό διοργανωτή για να μας βγάλουν από τη φυλακή και να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες.  Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και μια περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση. Χάρη στην σκληρή δουλειά του τοπικού διοργανωτή που κινητοποίησε δικηγόρους, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στην χώρα, τελικά αφεθήκαμε ελεύθεροι. Ήμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες  σε όποιον ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση. Στο τέλος, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την συναυλία μας και εξελίχθηκε σε μια φανταστική βραδιά. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την συγκινητική υποστήριξη τους!"

Οι Rotting Christ κατάφεραν να βγουν από την χώρα και να συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Ευρώπη χωρίς άλλα προβλήματαα. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ