Κριτική, προειδοποιήσεις και αμφισβήτηση του Ομπάμα σε Facebook και Google

Κριτική, προειδοποιήσεις και αμφισβήτηση του Ομπάμα σε Facebook και Google Facebook Twitter
0

«Η Google και το Facebook δεν είναι μόνο απίστευτα επικερδείς εταιρείες τεχνολογίας - είναι "δημόσια αγαθά" με ευθύνη να εξυπηρετούν το κοινό», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα.

«Νομίζω ότι οι μεγάλες πλατφόρμες όπως το Google και το Facebook, αλλά και το Twitter και άλλοι, αποτελούν μέρος αυτού του οικοσυστήματος και πρέπει να συζητήσουν για το επιχειρηματικό τους μοντέλο το οποίο αναγνωρίζεται ως δημόσιο αγαθό καθώς και μια εμπορική επιχείρηση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στη σύσκεψη του MIT Sloan Sports την περασμένη Παρασκευή.

«Δεν είναι απλώς μια αόρατη πλατφόρμα, αλλά διαμορφώνουν τον πολιτισμό μας με ισχυρούς τρόπους», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αποκάλεσε τις πλατφόρμες μια «εξαιρετικά ισχυρή δύναμη για το καλό», αλλά πρόσθεσε ότι «αυτό που ισχύει επίσης είναι ότι οι πλατφόρμες των social media είναι απλά ένα εργαλείο» Και το  ISIS μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το εργαλείο, οι νεοναζί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο».

Ο Ομπάμα περιέγραψε το Facebook και το Google ως δυοπώλιο. Είπε επίσης ότι συνέβαλαν στη δημιουργία ενός αποσαθρωμένου περιβάλλοντος μέσων που επέτρεψε στους χρήστες να κατασκευάσουν εναλλασσόμενες πραγματικότητες, χωρίς ένα κοινό σύνολο γεγονότων.

«Πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά, ποια είναι τα επιχειρηματικά μοντέλα, οι αλγόριθμοι, οι μηχανισμοί, με τους οποίους μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη δημόσια συζήτηση», είπε. «Και αυτό δεν μπορεί να είναι απλά μια εμπορική συζήτηση», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα δεν ζήτησε ρητά ρύθμιση των μεγάλων εταιρειών διαδικτύου και τόνισε ότι αντιτίθεται στον έλεγχο που η Κίνα εξασκεί σε εταιρείες διαδικτύου και σε άλλα μέσα ενημέρωσης. Αλλά, τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω ενός αυξημένης κριτικής του Facebook και της Google.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM