Συρία: Δεκάδες παιδιά ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

Συρία: Δεκάδες παιδιά ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 77 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στους σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της ανατολικής Γούτας κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού, μία ημέρα αφότου η Δαμασκός αποφάσισε να ενισχύσει τις θέσεις των δυνάμεών της περιμετρικά του υπό πολιορκία θύλακα, μια ένδειξη ότι ετοιμάζει μια χερσαία επιχείρηση.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, με έδρα την Τουρκία, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης που παραμένει εξόριστη, κατήγγειλε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, έναν «πόλεμο εξόντωσης» που διεξάγεται στην ανατολική Γούτα, αλλά και τη «σιωπή της διεθνούς κοινότητας» μπροστά στα «εγκλήματα» της κυβέρνησης Άσαντ στον πόλεμο που συγκλονίζει τη Συρία εδώ και σχεδόν 7 χρόνια.

«Το καθεστώς βομβαρδίζει ανηλεώς την ανατολική Γούτα ενόψει μιας εφόδου των χερσαίων δυνάμεων» και αφού συγκέντρωσε ενισχύσεις περιμετρικά της περιοχής, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA ΤΟΥΡΕΤ ΤΖΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤΣΟΝ

Διεθνή / Τι είναι το σύνδρομο Τουρέτ και ποια τα βασικά συμπτώματα

Το σύνδρομο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μετά το περιστατικό στην τελετή των βραβείων BAFTA, όταν άνδρας με τη συγκεκριμένη νευρολογική διαταραχή φώναξε ρατσιστική λέξη από το κοινό
THE LIFO TEAM