Συρία: Δεκάδες παιδιά ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα

Συρία: Δεκάδες παιδιά ανάμεσα στους αμάχους που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 77 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στους σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της ανατολικής Γούτας κοντά στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περίπου 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού, μία ημέρα αφότου η Δαμασκός αποφάσισε να ενισχύσει τις θέσεις των δυνάμεών της περιμετρικά του υπό πολιορκία θύλακα, μια ένδειξη ότι ετοιμάζει μια χερσαία επιχείρηση.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, με έδρα την Τουρκία, η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης που παραμένει εξόριστη, κατήγγειλε, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, έναν «πόλεμο εξόντωσης» που διεξάγεται στην ανατολική Γούτα, αλλά και τη «σιωπή της διεθνούς κοινότητας» μπροστά στα «εγκλήματα» της κυβέρνησης Άσαντ στον πόλεμο που συγκλονίζει τη Συρία εδώ και σχεδόν 7 χρόνια.

«Το καθεστώς βομβαρδίζει ανηλεώς την ανατολική Γούτα ενόψει μιας εφόδου των χερσαίων δυνάμεων» και αφού συγκέντρωσε ενισχύσεις περιμετρικά της περιοχής, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Διεθνή / Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από κάποιο ισλαμιστικό παρακλάδι, αλλά –σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Διεθνή / ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

O Ζοχράν Μαμντάνι αρνήθηκε ότι είναι κομμουνιστής, όπως τον κατηγόρησε ο Τραμπ, αλλά επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τους φόρους στους πλουσιότερους κατοίκους της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM