Η πρώτη μήνυση κατά των Γουάινστιν μόλις κατατέθηκε από την πολιτεία της Νέα Υόρκης

Η πρώτη μήνυση κατά των Γουάινστιν μόλις κατατέθηκε από την πολιτεία της Νέα Υόρκης Facebook Twitter
0

Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του στούντιο που ίδρυσαν ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο αδελφός του Ρόμπερτ, επειδή δεν προστάτευσαν τους υπαλλήλους τους από τη σεξουαλική παρενόχληση και τους εκφοβισμούς του μέχρι πρότινος παντοδύναμου κινηματογραφικού παραγωγού.

Η μήνυση της πολιτείας κατατίθεται τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της υπόθεσης Γουάινστιν, όταν ο διάσημος παραγωγός κατηγορήθηκε από σχεδόν εκατό γυναίκες για παρενόχληση, επιθέσεις και βιασμούς.

Πολλά από τα φερόμενα θύματά του έχουν ήδη καταθέσει αστικές αγωγές σε βάρος του, καθώς και η εταιρία του, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση.

Με τη μήνυση αυτή σε βάρος της Εταιρίας Γουάινστιν, καθώς και του Χάρβεϊ Γουάινστιν και του Ρόμπερτ Γουάινστιν, ο εισαγγελέας τους κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εργασία.

«Η Εταιρία Γουάινστιν παραβίασε επανειλημμένα τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης με το να μην προστατεύσει τους υπαλλήλους της από (...) σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμούς και διάκριση», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Έρικ Σνάιντερμαν.

Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά του στούντιο, «κάθε πώληση (της εταιρίας) θα πρέπει να διασφαλίζει πως τα θύματα θα αποζημιωθούν, ότι οι υπάλληλοι θα προστατευθούν στο μέλλον, και πως ούτε οι άμεσοι υπεύθυνοι ούτε εκείνοι που τους βοήθησαν δεν θα πλουτίσουν άδικα».

Η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα ερευνών που διήρκεσαν τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων υπάλληλοι, στελέχη και θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν ανακρίθηκαν, ενώ τα αρχεία και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερευνήθηκαν λεπτομερώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM