Εκλέγει νέους συμπροέδρους το κουρδικό κόμμα στην Τουρκία

Εκλέγει νέους συμπροέδρους το κουρδικό κόμμα στην Τουρκία Facebook Twitter
Υποστηρικτής του HDP κρατάει φωτογραφία του Ντερμιτάς, σε παλαιότερη διαμαρτυρία. EPA/SEDAT SUNA
0

Ξεκίνησε στην Άγκυρα το τρίτο τακτικό συνέδριο του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, το κουρδικό κόμμα θα εκλέξει νέους συμπροέδρους καθώς ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς και η Φιγκέν Γιουκσέκνταγ είναι φυλακισμένοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έναρξη του συνεδρίου δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να εισέλθουν αρχικά στον χώρο με τους υπολογιστές τους. Το θέμα ξεπεράστηκε μετά από διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μήνυμα του που αναγνώστηκε κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο Ντεμιρτάς τόνισε μεταξύ άλλων πως το κόμμα πλέον είναι θεσμικό και δεν εξαρτάται από πρόσωπα.

Για τη συμπροεδρία του κόμματος κατεβαίνει μία λίστα με τη βουλευτή Κωνσταντινούπολης Περβίν Μπουλντάν και τον Σεζαί Τεμελί.

Η προσωρινή συμπρόεδρος Σερπίλ Κεμαλμπάι στην ομιλία της είπε αναφερόμενη στην επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας», που είναι σε εξέλιξη στην Συρία, ότι έγιναν προσπάθειες για να ζήσουν οι λαοί μαζί εν ειρήνη και πρόσθεσε: «εμείς θέλουμε να σταματήσει η αιματοχυσία στην χώρα αυτή». Η Κεμαλμπάι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν άφησε περιθώρια για αυτό.

Στο μεταξύ, κατά τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας, στην 22η μέρα των συγκρούσεων, σκοτώθηκαν 12 Τούρκοι στρατιώτες, από τους οποίους οι δύο επέβαιναν σε ελικόπτερο που συνετρίβη.

Στην πόλη του Χατάι στα σύνορα με την Συρία μετέβη σήμερα εκτάκτως ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Διεθνή / Για ποιον λόγο «μπήκε στον πάγο» η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν;

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αυτός και ο Πούτιν θα συναντιούνταν σύντομα στην Ουγγαρία. Επιπλέον, αναβλήθηκε και η συνάντηση Ρούμπιο-Λαβρόφ που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη
LIFO NEWSROOM
Σαναέ Τακαΐτσι: Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δηλώνει

Διεθνή / Σαναέ Τακαΐτσι: Από μηχανόβια και ντράμερ στην κορυφή της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής της Ιαπωνίας

Η ίδια δηλώνει εργασιομανής, θαυμάστρια της Θάτσερ και αποφεύγει να μιλά για ζητήματα ισότητας φύλου - Ποια είναι η πρώτη πρωθυπουργός της Ιαπωνίας;
LIFO NEWSROOM