Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σχεδόν ένας στους πέντε εργαζόμενους στο βρετανικό κοινοβούλιο

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σχεδόν ένας στους πέντε εργαζόμενους στο βρετανικό κοινοβούλιο Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Σχεδόν ένας στους πέντε εργαζόμενους στο βρετανικό κοινοβούλιο ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή έχει γίνει μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς τον τελευταίο χρόνο, αναφέρει έκθεση που συντάχθηκε έπειτα από μια σειρά σεξουαλικών σκανδάλων στο Γουέστμινστερ.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα καλεί να εφαρμοστεί νέα διαδικασία υποβολής καταγγελιών, αλλά και να αλλάξει ριζικά η κουλτούρα που αποτρέπει κάποιους από το να καταγγέλλουν τους επικεφαλής τους, ενώ πρότεινε κάποιες μορφές τιμωρίας για όσους κρίνονται ένοχοι ότι παρενοχλούν σεξουαλικά το προσωπικό τους.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για το κοινοβούλιο και την πολιτική ζωή», δήλωσε η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Η νέα ανεξάρτητη διαδικασία θα δείξει ότι επιθυμούμε να είμαστε το καλύτερο κοινοβούλιο του κόσμου σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση όλων όσοι εργάζονται εδώ με αξιοπρέπεια και σεβασμό», πρόσθεσε.

«Είναι ένα μεγάλο βήμα στο να υπάρξει η αλλαγή κουλτούρας που χρειάζεται το κοινοβούλιο», τόνισε.

Πέρυσι το βρετανικό κοινοβούλιο ήταν ένας από τους θεσμούς της χώρας που ενεπλάκη σε ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στον απόηχο της υπόθεσης Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Δύο υπουργοί αποπέμφθηκαν, ενώ έρευνα ξεκίνησε για άλλους, τόσο Συντηρητικούς όσο και Εργατικούς, έπειτα από καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 19% των 1.377 ερωτηθέντων κατήγγειλε ότι «έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ότι έγινε μάρτυρας ανάρμοστης συμπεριφοράς». Οι γυναίκες κατήγγειλαν διπλάσια περιστατικά από τους άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM