Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποκαλύπτει την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποκαλύπτει την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός Facebook Twitter
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
0

Ο εμβληματικός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις , σε συνέντευξή του, μετά την προβολή της ταινίας του Phantom Thread, στο V&A Museum στο Λονδίνο, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν υπήρξαν κάποιοι ρόλοι ταινιών που θα ήθελε να είχε παίξει.

Ο Ντέι-Λιούις, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον και τη συμπρωταγωνίστριά του Βίκι Κριπς, απάντησε «Δε νομίζω», προσθέτοντας όμως ότι «Υπήρξαν ερμηνείες σίγουρα όταν ξεκινούσα και ανακάλυπτα τον κινηματογράφο, ερμηνείες που με γέμιζαν σε σημείο να εκραγώ από την επιθυμία να κάνω κάτι, όμως πάντα υπάρχει ένα στοιχείο που πιστεύεις ότι είναι αδύνατο για κάποιον να το κάνει αυτό».

«Παρόλο που ποτέ δεν είχα το συναίσθημα ότι "μακάρι να είχα κάνει αυτό", περισσότερο αισθανόμουν το "πως στο διάολο είναι αυτό δυνατόν;" ελπίζω κάποια μέρα να επιχειρήσω κάτι που να έχει αυτήν την ποιότητα».

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος ρόλος που να εύχεται να είχε παίξει, ο Ντέι-Λιούις αντιθέτως μίλησε με πάθος για τη μία ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός και να ξεκινήσει την καριέρα του.

«Πριν από λίγες ημέρες, φιλοξένησα έναν φίλο μου στην Ιρλανδία και μιλήσαμε για τις ταινίες που έχουμε δει και με ρώτησε: "Πότε είδες για τελευταία φορά την ταινία Kes;"(σ.σ. ταινία του Ken Loach του 1969). Πιθανόν να έχω δει αυτή την ταινία δεκάδες φορές, αλλά όταν την είδα για πρώτη φορά, ήμουν 12 χρόνων και ήταν μία από τις εξαιρετικές ταινίες που με επηρέασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Εξακολουθεί να με επηρεάζει το ίδιο παρόλο που την έχω δει τόσες φορές».

«Πιστεύω ότι η ερμηνεία του David Bradley, είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες που έχω δει ποτέ, είναι τόσο όμορφη και σπαρακτική. Ο σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς, είναι ένα πραγματικό λαμπρό παράδειγμα γι αυτή τη χώρα. Το Kes είναι σαν ένα φως που συνεχίζει», είπε ο ηθοποιός.

Η δραματική ταινία, η οποία κυκλοφόρησε το 1969, πρόκειται πλέον για μία κλασική ταινία του βρετανικού σινεμά, που ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού αγοριού που στον ελεύθερό του χρόνο εκπαιδεύει ένα γεράκι.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποκαλύπτει την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός Facebook Twitter

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις πρωταγωνιστεί στο Phantom Thread του σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον, στην οποία υποδύεται το ρόλο του σχεδιαστή μόδας Reynolds Woodcock που ντύνει μέλη της βασιλικής οικογένειας, σταρ του κινηματογράφου και αριστοκράτες. Σύντομα ο Woodcock θα γνωρίσει μία νεαρή και δυναμική γυναίκα που θα γίνει η μούσα του και θα αλλάξει τη ζωή του. Αυτός είναι ο τελευταίος ρόλος του πολυβραβευμένου ηθοποιού, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει.

Το Phantom Thread θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Φεβρουαρίου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία για τη ζωή της Μαντόνα που δεν έγινε ποτέ επιστρέφει μέσα από το «The Studio»

Πολιτισμός / Η ταινία για τη ζωή της Μαντόνα που δεν έγινε ποτέ επιστρέφει μέσα από το «The Studio»

Το σχέδιο για τη βιογραφική ταινία της Μαντόνα μπορεί να μην προχώρησε ποτέ, όμως επιστρέφει έμμεσα στην οθόνη, αυτή τη φορά μέσα από τη σειρά του Σεθ Ρόγκεν για το Χόλιγουντ
THE LIFO TEAM
Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Πολιτισμός / Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Ο σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας λέει ότι το νέο Βασικό Ένστικτο προχωρά και ότι οι παραγωγοί συζητούν με την Έμεραλντ Φένελ για τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής. Στη νέα του συνέντευξη, μιλά όχι μόνο για ένα ριμέικ, αλλά και για το όραμά του γύρω από ένα Χόλιγουντ πιο τολμηρό, πιο σεξουαλικό και λιγότερο φοβισμένο.
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
Ο Lil Nas X μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Ο Λιλ Νας Χ εντάσσεται σε διετές πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Λος Άντζελες. Αν τηρήσει τους όρους του, οι τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση σε αστυνομικούς μπορεί να αποσυρθούν.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM