Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποκαλύπτει την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποκαλύπτει την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός Facebook Twitter
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
0

Ο εμβληματικός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι-Λιούις , σε συνέντευξή του, μετά την προβολή της ταινίας του Phantom Thread, στο V&A Museum στο Λονδίνο, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν υπήρξαν κάποιοι ρόλοι ταινιών που θα ήθελε να είχε παίξει.

Ο Ντέι-Λιούις, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον και τη συμπρωταγωνίστριά του Βίκι Κριπς, απάντησε «Δε νομίζω», προσθέτοντας όμως ότι «Υπήρξαν ερμηνείες σίγουρα όταν ξεκινούσα και ανακάλυπτα τον κινηματογράφο, ερμηνείες που με γέμιζαν σε σημείο να εκραγώ από την επιθυμία να κάνω κάτι, όμως πάντα υπάρχει ένα στοιχείο που πιστεύεις ότι είναι αδύνατο για κάποιον να το κάνει αυτό».

«Παρόλο που ποτέ δεν είχα το συναίσθημα ότι "μακάρι να είχα κάνει αυτό", περισσότερο αισθανόμουν το "πως στο διάολο είναι αυτό δυνατόν;" ελπίζω κάποια μέρα να επιχειρήσω κάτι που να έχει αυτήν την ποιότητα».

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος ρόλος που να εύχεται να είχε παίξει, ο Ντέι-Λιούις αντιθέτως μίλησε με πάθος για τη μία ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός και να ξεκινήσει την καριέρα του.

«Πριν από λίγες ημέρες, φιλοξένησα έναν φίλο μου στην Ιρλανδία και μιλήσαμε για τις ταινίες που έχουμε δει και με ρώτησε: "Πότε είδες για τελευταία φορά την ταινία Kes;"(σ.σ. ταινία του Ken Loach του 1969). Πιθανόν να έχω δει αυτή την ταινία δεκάδες φορές, αλλά όταν την είδα για πρώτη φορά, ήμουν 12 χρόνων και ήταν μία από τις εξαιρετικές ταινίες που με επηρέασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Εξακολουθεί να με επηρεάζει το ίδιο παρόλο που την έχω δει τόσες φορές».

«Πιστεύω ότι η ερμηνεία του David Bradley, είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες που έχω δει ποτέ, είναι τόσο όμορφη και σπαρακτική. Ο σκηνοθέτης, Κεν Λόουτς, είναι ένα πραγματικό λαμπρό παράδειγμα γι αυτή τη χώρα. Το Kes είναι σαν ένα φως που συνεχίζει», είπε ο ηθοποιός.

Η δραματική ταινία, η οποία κυκλοφόρησε το 1969, πρόκειται πλέον για μία κλασική ταινία του βρετανικού σινεμά, που ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού αγοριού που στον ελεύθερό του χρόνο εκπαιδεύει ένα γεράκι.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις αποκαλύπτει την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός Facebook Twitter

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις πρωταγωνιστεί στο Phantom Thread του σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον, στην οποία υποδύεται το ρόλο του σχεδιαστή μόδας Reynolds Woodcock που ντύνει μέλη της βασιλικής οικογένειας, σταρ του κινηματογράφου και αριστοκράτες. Σύντομα ο Woodcock θα γνωρίσει μία νεαρή και δυναμική γυναίκα που θα γίνει η μούσα του και θα αλλάξει τη ζωή του. Αυτός είναι ο τελευταίος ρόλος του πολυβραβευμένου ηθοποιού, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει.

Το Phantom Thread θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Φεβρουαρίου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM
Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Final Destination, Κιούκα και Τhe Weeknd από αύριο στους κινηματογράφους

Καθώς όλο και περισσότερα θερινά σινεμά ανοίγουν, η συνέχεια ενός απέθαντου franchise, το φρέσκο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κωστή Χαραμουντάνη και το κινηματογραφικό companion piece του νέου άλμπουμ του Weeknd είναι τρεις από τις έξι νέες ταινίες που επιχειρούν να φέρουν τους θεατές πίσω στις αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
hjnrjh

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Έρχεται στο Μεσολόγγι ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Πολιτισμός / Μεσολόγγι: Έρχεται ο αυθεντικός πίνακας του Ντελακρουά «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»

Ανακοινώθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την έναρξη του επετειακού κύκλου των 200 χρόνων από την ηρωική Έξοδο - Η αποκάλυψη του Νίκου Αλάγια για τον πατέρα του που μετανάστευσε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1960
LIFO NEWSROOM
«Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Εικαστικά / «Allspice» στο Μουσείο Ακρόπολης: Mια έκθεση για τις αρπαγές, τις λεηλασίες, τις διώξεις των πολιτισμών

Ο Michael Rakowitz, χρησιμοποιώντας αντισυμβατικές προσεγγίσεις, ανοίγει έναν διάλογο με έργα συγκινητικά, φανερά πολιτικά, υπενθυμίζοντάς μας την επανάληψη οδυνηρών γεγονότων της Ιστορίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM