Συρία: Εντείνονται τα τουρκικά πλήγματα στην Αφρίν - Οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ τίμημα

Συρία: Εντείνονται τα τουρκικά πλήγματα στην Αφρίν - Οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ τίμημα Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
0

Οι αεροπορικές επιδρομές εντάθηκαν σήμερα στα σύνορα της Τουρκίας με τον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη βόρεια Συρία, όπου οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ τίμημα για την επίθεση της Άγκυρας.

Η Τουρκία διεξάγει από τις 20 Ιανουαρίου επίθεση στην περιοχή της Αφρίν εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, είναι όμως πολύτιμος σύμμαχος της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών. Ο τούρκος πρόεδρος λέει πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επιχείρηση.

Ως αντίδραση στην επιχείρηση αυτή, οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για τη συριακή σύγκρουση που οργανώνονται αύριο από τη Ρωσία στο θέρετρο του Σότσι.

Σήμερα «τα αεροπορικά πλήγματα εντάθηκαν και τα πυρά πυροβολικού συνεχίσθηκαν» στο βόρειο και το δυτικό τμήμα του θύλακα της Αφρίν, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του, τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, από την αρχή της επιχείρησης οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους πήραν τον έλεγχο οκτώ τοποθεσιών κατά μήκος των συνόρων.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα που έχουν στόχο όλη την περιοχή, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, ανεβάζοντας σε 55 τον απολογισμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επίθεσης.

Δημοσιογράφος, συνεργαζόμενος με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως στο κύριο νοσοκομείο της Αφρίν, οι τραυματίες συρρέουν και πολλοί μεταφέρονται σε καρότσες ημιφορτηγών. 

Μεταφέροντας την εικόνα από το σημείο, σημειώνει πως αντίκρισε δύο παιδιά μικρής ηλικίας να κλαίνε, με τα ρούχα τους γεμάτα αίμα ενώ το προσωπικό προσπαθούσε να τα εξετάσει, και ένα παιδί με ματωμένο πρόσωπο βογκούσε καθώς ένας γιατρός καθάριζε την πληγή στον κρόταφό του. Παράλληλα, τα άψυχα σώματα ενός άνδρα και ενός παιδιού μεταφέρονταν από ένα ασθενοφόρο.

Στο μεταξύ, στους δρόμους της Αφρίν, όπου δεν διεξάγονταν μάχες, υπήρχε μια επίφαση ομαλότητας. Φαρμακεία, παντοπωλεία, καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και παιγνιδιών άνοιξαν και πάλι, ενώ οι κάτοικοι περπατούσαν στα πεζοδρόμια ή περιφέρονταν στις πλατείες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις οι νεκροί στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με το Reuters

Διεθνή / Τέσσερις οι νεκροί στο ελληνόκτητο πλοίο μετά την επίθεση στην Υεμένη σύμφωνα με το Reuters

Το Eternity C, με 22 μέλη πληρώματος, 21 Φιλιππινέζους και έναν Ρώσο, δέχθηκε επίθεση καθώς έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης
LIFO NEWSROOM
Η στρατηγική «α λα Τραμπ» του AfD: Πώς σχεδιάζει να σπάσει το πολιτικό ταμπού και να φτάσει στην εξουσία

Διεθνή / Η στρατηγική «α λα Τραμπ» του AfD: Πώς σχεδιάζει να σπάσει το πολιτικό ταμπού και να φτάσει στην εξουσία

Το ακροδεξιό κόμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει «ένα αστικό-συντηρητικό στρατόπεδο και ένα ριζοσπαστικοποιημένο αριστερό», σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που εξασφάλισε το Politico
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Στους 109 οι νεκροί - «Ακόμα ψάχνουν για πολλά μικρά κορίτσια»

Στην κομητεία Κερ, που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές, έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 86 σοροί - 56 ενήλικες και 30 παιδιά - ενώ περισσότερα από 20 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί
LIFO NEWSROOM
Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Διεθνή / Απόφαση σταθμός για τον υπερτουρισμό στην Μαδρίτη: Κλείσιμο τουριστικών διαμερισμάτων έπειτα από παράπονα οικογένειας

Η οικογένεια, η οποία έχει δύο παιδιά, κατήγγειλε ότι υπέφερε από έντονο στρες, άγχος και αϋπνία λόγω της θορυβώδους και ανάρμοστης συμπεριφοράς των μεθυσμένων επισκεπτών των τουριστικών διαμερισμάτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM