DW: Εικόνα εξασθένησης για την Τερέζα Μέι

DW: Εικόνα εξασθένησης για την Τερέζα Μέι Facebook Twitter
SOOC
0

Την αποδυναμωμένη μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου θέση της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι καταδεικνύει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν τόλμησε να μετακινήσει τους τέσσερις σημαντικότερους υπουργούς της: Τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, τον αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις και την υπουργό Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Κράτησε την ισορροπία στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στους οπαδούς της πλήρους αποχώρησης από την ΕΕ και αυτούς που επιθυμούν ένα «βελούδινο διαζύγιο», με το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμένει μέλος της Ενιαίας Αγοράς και της Τελωνειακής Ένωσης.

Οι προβλέψεις ότι στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες διαψεύστηκαν. Μόλις σε έξι από τα 22 υπουργεία προωθήθηκαν γυναίκες. Απομένουν τα υφυπουργεία, στα οποία η πρωθυπουργός θα τοποθετήσει βουλευτές πρωτοεκλεγμένους στις τελευταίες εκλογές.

Λίγες γυναίκες και μια έκπληξη

Η μοναδική έκπληξη ήταν ο διορισμός στο υπερυπουργείο Ελέγχου του Υπουργικού Συμβουλίου, του δεύτερου τη τάξει μετά την πρωθυπουργό, του φιλοευρωπαίου Ντέιβιντ Λίντιγκτον, υπουργού αρμόδιου για την Ευρώπη επί πρωθυπουργίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο κ. Λίντιγκτον αντικαθιστά τον Ντέμιαν Γκριν, προσωπικό φίλο της Τερέζα Μέι, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου. Ο νέος υπερυπουργός θα εποπτεύει τα υπουργεία, τις επιτροπές της Βουλής και τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρείται κορυφαίος στα ευρωπαϊκά θέματα και διατηρεί άριστες σχέσεις με την Κομισιόν και ευρωπαίους πολιτικούς.

Πηγή: Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM