Σκοτεινά μυστικά και ακρότητες - Ποιος σκότωσε τελικά την προστάτιδα των γοριλών;

Σκοτεινά μυστικά και ακρότητες - Ποιος σκότωσε τελικά την προστάτιδα των γοριλών; Facebook Twitter
0

Χαμογελαστή και με έναν μικρό ορφανό γορίλα στην αγκαλιά της, θυμούνται οι περισσότεροι την Dian Fossey, την γυναίκα που έγινε διάσημη για την αφοσίωσή της στα πρωτεύοντα της Αφρικής και ενέπνευσε το Χόλιγουντ για το φιλμ «Γορίλες στην Ομίχλη»

Αλλά η αφοσίωσή της στα ζώα λέγεται πως έκρυβε μια πολύ σκοτεινή πλευρά που την είχε οδηγήσει σε ακρότητες καθώς μεγάλωνε η απελπισία για να σώσει την οικογένεια των γορίλων από τους λαθροκυνηγούς.

Υποστηρίζεται ότι όσο ζούσε είχε δέσει κυνηγούς και τους πασάλειψε με περιττώματα γορίλων. Κάποιους άλλους τους είχε χτυπήσει στα γεννητικά όργανα και στη συνέχεια τους έβαλε τσουκνίδες και άλλα δηλητηριώδη φυτά. Έχουν επίσης πει ότι είχε απαγάγει το γιο ενός φύλαρχου.

Η τόλμη της Dian οδήγησε στη δολοφονία της στη Ρουάντα το 1985. Ήταν 53 ετών.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε το νεαρό βοηθό της Wayne McGuire και τον ιχνηλάτη της Emmanuel Rwelekana. Άλλοι πιστεύουν ότι ήταν μια πράξη εκδίκησης από τους ταπεινωμένους λαθροκυνηγούς.

Αλλά ένα νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic ισχυρίζεται ότι οι επιστήμονες και οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη Ρουάντα πιστεύουν ότι οι υπεύθυνοι για το θάνατό της ήταν αξιωματούχοι που έτρεμαν ότι η ερευνήτρια θα εξέθετε τους δεσμούς τους με τη λαθροθηρία και το λαθρεμπόριο χρυσού.

Ο Sir David Attenborough, ο οποίος είχε γνωρίσει την Dian Fossey τη δεκαετία του 1970, δήλωσε: Θα έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τους γορίλες και αν τα ανθρώπινα όντα έμπαιναν στο δρόμο της, τότε αυτό είχε άσχημα επακόλουθα. Αυτός δεν είναι τρόπος για να κερδίσεις φίλους και τελικά κατέβαλε το τίμημα».

Η πρώτη επαφή της με γορίλες έγινε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αφρική και τελικά η Fossey εγκατέλειψε την καριέρα της ως επαγγελματίας θεραπεύτρια για να ιδρύσει το ερευνητικό κέντρο Karisoke στη Ρουάντα το 1967.

Χωρίς επιστημονική κατάρτιση, η Dian έπληξε έναν μοναδικό δεσμό με τους πιθήκους. Οι ντόπιοι της Awestruck την ονόμασαν «η γυναίκα που ζει στο δάσος χωρίς άνδρα».

Έχει αποκτήσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τους γορίλες και ανέθρεψε τα δύο ορφανά Coco και Pucker τα οποία λαθροκυνηγοί σχεδίαζαν να  πουλήσουν σε γερμανικό ζωολογικό κήπο.

Όταν οι λαθροθήρες σκότωσαν δύο από τα αγαπημένα της ζώα, η Fossey είχε βυθιστεί σε κατάθλιψη και τελικά είχε πάρει ακραία μέτρα για την προστασία τους.

Λένε πως φορούσε μια αποκριάτικη μάσκα για να μοιάζει με μάγισσα και να τρομάζει τους λαθροθήρες που πίστευαν στη μαύρη μαγεία ενώ την ίδια ώρα πλήρωνε ένοπλους φύλακες για να προστατεύουν τις γορίλες.

 To trailer:

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM