Λαβρόφ: Δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά μεταξύ της πολιτικής του Τραμπ και του Ομπάμα

Λαβρόφ: Δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά μεταξύ της πολιτικής του Τραμπ και του Ομπάμα Facebook Twitter
0

Η δράση της ομάδας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει με αυτή του προκατόχου του στην προεδρία Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Libero, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τονίζει πως «δυστυχώς πολλές ενέργειες της ομάδας του Τραμπ χαρακτηρίζονται από νωθρότητα και στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ λίγο από τη γραμμή του Μπαράκ Ομπάμα».


«Στην πράξη δυστυχώς», συμπλήρωσε, «πολλές συγκεκριμένες ενέργειες της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν μια αντίσταση στην αλλαγή, στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν από την πορεία του Μπαράκ Ομπάμα. Επιπλέον κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιρωσικού λόμπι στην Ουάσινγκτον έγιναν νέα εχθρικά βήματα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των μονομερών περιορισμών, της εφαρμογής των παγκόσμιων αντιπυραυλικών σχεδίων, της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά μας, των προσπαθειών να δυσφημιστεί η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας».


Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, ο νόμος που υιοθετήθηκε για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αντιρωσικής υστερίας στις ΗΠΑ. «Το κλείσιμο του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και η κατάσχεση πέντε διπλωματικών συγκροτημάτων που είναι κρατική μας ιδιοκτησία από τις αρχές των ΗΠΑ ήταν μια άνευ προηγουμένου επίθεση», σημείωσε.


Στις αρχές του Αυγούστου, η Ουάσινγκτον επέβαλε το πιο πρόσφατο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, οι οποίες υποχρέωσαν τη Μόσχα να δώσει εντολή για τη μείωση σε 455 της διπλωματικής της παρουσίας των ΗΠΑ στη Ρωσία, δηλαδή στον ίδιο αριθμό του διπλωματικού προσωπικού που διατηρεί η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM