Ο ΟΗΕ έλαβε το πράσινο φως για τη διανομή τροφίμων σε Ροχίνγκια που παραμένουν στη Μιανμάρ

Ο ΟΗΕ έλαβε το πράσινο φως για τη διανομή τροφίμων σε Ροχίνγκια που παραμένουν στη Μιανμάρ Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Μιανμάρ συμφώνησαν να επιτρέψουν στα Ηνωμένα Έθνη να επαναλάβουν τη διανομή τροφίμων στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ραχίν, που είχε ανασταλεί για σχεδόν δύο μήνες, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP), Μπετίνα Λίσερ.


«Το WFP έλαβε το πράσινο φως προκειμένου να επαναλάβει την επιχείρηση επισιτιστικής αρωγής στο βόρειο τμήμα της Ραχίν. Εργαζόμαστε από κοινού με την κυβέρνηση για να διευθετήσουμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε η Λίσερ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.


Δεν ανέφερε χρονοδιάγραμμα, ούτε άλλες λεπτομέρειες για την προτεινόμενη διανομή τροφίμων σε μέλη της μειονότητας των Ροχίνγκια, που εξακολουθούν να ζουν στο βόρειο τμήμα της Ραχίν, λέγοντας ότι αποτελεί ακόμη αντικείμενο συνομιλιών με τις αρχές της Μιανμάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM