Ισπανία: Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας

Ισπανία: Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας Facebook Twitter
0

Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Χοσέπ Λιουίς Τραπέρο, όπως αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας να παραμείνει υπό κράτηση.  

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια δικαστική πηγή, μετέδωσε πως το δικαστήριο απαγόρευσε στον αξιωματικό, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζντεμόν, να φύγει από τη χώρα και του επέβαλε να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες ενώπιον δικαστή.

Νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ισπανίας είχε ζητήσει την κράτηση του Τραπέρο, χωρίς δικαίωμα εγγύησης. Ο Τραπέρο βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας με την κατηγορία της ανταρσίας για γεγονότα που συνέβησαν μετά την 20ή Σεπτεμβρίου, όταν η σύλληψη 14 αξιωματούχων της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας είχε προκαλέσει διαδηλώσεις κατά της ισπανικής εθνοφυλακής στη Βαρκελώνη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM