Νεκρός βρέθηκε διαβόητος συντάκτης «fake news», που πίστευε ότι βοήθησε τον Τραμπ να εκλεγεί

Νεκρός βρέθηκε διαβόητος συντάκτης «fake news», που πίστευε ότι βοήθησε τον Τραμπ να εκλεγεί Facebook Twitter
0

Ο Paul Horner, ένας διαβόητος συντάκτης «fake news» στο διαδίκτυο, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων αμερικανικών εκλογών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, σε ηλικία 38 ετών.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Maricopa, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο 38χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο κρεβάτι του, στις 18 Σεπτεμβρίου. Κατά τη νεκροψία δεν βρέθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ενώ στοιχεία που βρέθηκαν στο δωμάτιο υποδηλώνουν ότι μάλλον πρόκειται για θάνατο από ακούσια υπερβολική δόση, σύμφωνα με εκρπόσωπο του σερίφη. Ωστόσο, η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη μέχρι να γίνει η τοξικολογική ανάλυση.

Ο Horner αυτοχαρακτηριζόταν ως σατυρικός συγγραφέας, ενώ είχε ισχυριστεί ότι τα ψεύτικα άρθρα του βοήθησαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία. Σε μία συνέντευξή του στη Washington Post το 2016, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα άρθρα μου αναδημοσιεύονταν από τους υποστηρικτές του Τραμπ συνέχεια. Νομίζω ότι ο Τραμπ είναι στο Λευκό Οίκο εξαιτίας μου. Οι υποστηρικτές του δεν ελέγχουν τίποτα - δημοσιεύουν τα πάντα, πιστεύουν οτιδήποτε. Ο μάνατζερ της εκστρατείας του ανάρτησε μία ιστορία μου για έναν διαδηλωτή που πληρώθηκε 3.500 δολάρια (για να προκαλεί αναστάτωση σε διαδηλώσεις υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων), ως πραγματικό γεγονός. Εγώ αυτό το φαντάστηκα. Δημοσίευσα μια ψεύτικη σχετική αγγελία στο Craigslist».


Επίσης, είχε κάνει ξεκάθαρο ότι ο ίδιος δεν είναι υποστηρικτής του Τραμπ και τόνισε πως ήλπιζε ότι οι ψεύτικες ιστορίες του θα έκαναν τους οπαδούς του νυν αμερικανού προέδρου «να μοιάζουν ηλίθιοι», όταν θα αποκαλυπτόταν ότι είχαν εξαπατηθεί.


Ο αδερφός του, J.J. Horner, δήλωσε στο Associated Press ότι «νομίζω πως ήθελε απλώς οι άνθρωποι να σκέφτονται μόνοι τους και να είναι αξιόπιστοι για τις ενέργειές τους. Να διαβάζουν περισσότερο, να ενδιαφέρονται περισσότερο αντί να αναρτούν τυφλά διάφορα».

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Διεθνή / Σύγκρουση στα σύνορα Ταϊλάνδης–Καμπότζης: Επιστρέφουν τα φαντάσματα της αποικιοκρατίας

Η κλιμάκωση μιας παλιάς διαφοράς για τη συνοριακή γραμμή φέρνει αεροπορικές επιδρομές, διπλωματικό χάος και ερωτήματα για την πολιτική σταθερότητα των δύο χωρών
LIFO NEWSROOM
«Φοβόμουν για τη ζωή μου»: Ο 22χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε τροχαίο έλεγχο στο Τζάκσονβιλ μιλά για πρώτη φορά

Διεθνή / «Φοβόμουν για τη ζωή μου»: Ο 22χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε τροχαίο έλεγχο στο Τζάκσονβιλ μιλά για πρώτη φορά

«Δεν οδηγώ πια. Δεν εμπιστεύομαι πια την αστυνομία. Έχω εφιάλτες», λέει ο William McNeil Jr., φοιτητής και αρχηγός της μπάντας του κολεγίου του, που έγινε viral όταν βίντεο τον έδειξε να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς στη Φλόριντα
LIFO NEWSROOM
Ένοχος για τη δολοφονία του 14 ημερών γιου του μέσα στο νοσοκομείο κρίθηκε 27χρονος πατέρας στη Βρετανία

Διεθνή / Ένοχος για τη δολοφονία του 14 ημερών γιου του μέσα στο νοσοκομείο κρίθηκε 27χρονος πατέρας στη Βρετανία

Ο μικρός Μπρέντον πέθανε με «καταστροφικά τραύματα» στο κεφάλι, τον αυχένα και τα άκρα – Οι γονείς του κάπνιζαν έξω από το νοσοκομείο την ώρα που το βρέφος χαροπάλευε
LIFO NEWSROOM
Η ICE βάζει βραχιολάκι στον αστράγαλο 180.000 μεταναστών

Διεθνή / Η ICE βάζει βραχιολάκι στον αστράγαλο 180.000 μεταναστών

Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει δραστικά τη χρήση ηλεκτρονικών βραχιολιών εντοπισμού GPS σε μετανάστες στο πλαίσιο του προγράμματος ATD - Οι αντιδράσεις είναι έντονες για την παραβίαση της ιδιωτικότητας και τον κοινωνικό στιγματισμό
LIFO NEWSROOM
Σύγκρουση Τραμπ - Μέρντοχ: Σιωπή από Fox News και New York Post για τη μήνυση $10 δισ. για τον Έπσταϊν

Διεθνή / Σύγκρουση Τραμπ - Μέρντοχ: Σιωπή από Fox News και New York Post για τη μήνυση $10 δισ. για τον Έπσταϊν

Ο Τραμπ επιτίθεται στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ με αγωγή $10 δισ. μετά από αποκαλύψεις της WSJ για σχέσεις με τον Έπσταϊν - Το Fox News αποφεύγει να καλύψει την υπόθεση, ενώ τα συντηρητικά media σιωπούν
LIFO NEWSROOM