Πέθανε ο τραγουδιστής της soul, Charles Bradley

Πέθανε ο τραγουδιστής της soul, Charles Bradley Facebook Twitter
0

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε ο τραγουδιστής της soul, Charles Bradley μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Bradley, με τις εκπληκτικές φωνητικές δυνατότητες που πολλοί συνέκριναν κατά καιρούς με σπουδαίους μουσικούς της jazz και της soul όπως π.χ. ο James Brown, κατάφερε να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό μόλις το 2011, σε ηλικία 63 ετών, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Νο Time for Dreaming».

Έζησε δύσκολα και πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια και πέρασε δεκαετίες κάνοντας διάφορες δουλειές (σ.σ. έκανε ακόμη και τον σεφ) ενώ παράλληλα τραγουδούσε μαζί με cover bands σε μικρά μουσικά κλαμπ της Αμερικής.

Το 2002 τράβηξε την προσοχή του Gabriel Roth και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική «Daptone Records» το πρώτο του single με τίτλο «Take It as It Comes».

9 χρόνια αργότερα, με το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ απέκτησε φήμη αντάξια του ταλέντου του. Κυκλοφόρησε δύο ακόμη άλμπουμ το 2013 και το 2016.

Πέρυσι αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο στο στομάχι. Ακολούθησε θεραπείες αλλά ο καρκίνος επανήλθε, κάνοντας μετάσταση στο συκώτι.

Πέθανε το Σάββατο, στο Μπρούκλιν, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν η οικογένειά του, οι φίλοι του αλλά και μουσικοί με τους οποίους είχε συνεργαστεί κατά καιρούς στις διάφορες μπάντες του.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ