Η Village Voice ανακοίνωσε πως μετά από 62 χρόνια κυκλοφορίας σταματά την έκδοσή της

Η Village Voice ανακοίνωσε πως μετά από 62 χρόνια κυκλοφορίας σταματά την έκδοσή της Facebook Twitter
0


Η Village Voice, η εναλλακτική εβδομαδιαία εφημερίδα που ίδρυσε ο Νόρμαν Μέιλερ γνωστή για την κάλυψη πολιτιστικών γεγονότων και τα ρεπορτάζ της, ανακοίνωσε χθες ότι θα θέσει τέλος στην έντυπη μορφή της και θα συνεχίσει σε διαδικτυακή μορφή.


Ο Πίτερ Μπάρμπι, ο οποίος αγόρασε την εφημερίδα από τον Όμιλο Voice Media το 2015, είπε σε δήλωση ότι η κίνηση αποτελεί μέρος της μεταβίβασης του μέσου στο ίντερνετ και ότι οι αναγνώστες της τώρα απαιτούν "μια σειρά από μέσα, από λέξεις και εικόνες έως podcast, βίντεο, ακόμα και άλλες μορφές έντυπης έκδοσης".


Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα καταργηθεί η έντυπη έκδοση, είπε ο Λούκ Καρόν, εκπρόσωπος της Village Voice.


Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Νέας Υόρκης από το 1996 και υποστηρίζεται κυρίως από διαφημίσεις, οι οποίες μειώθηκαν με την άνοδο του δίκτυου διαφήμισης μεγάλης γκάμας υπηρεσιών Craigslist και άλλων ιστότοπων.
Η εταιρεία έχει συζητήσει κάποιες πιθανές συνεργασίας, και θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις όπως τα βραβεία Pride, που τιμούν τις κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ, είπε ο Μπάρμπι στη δήλωση.


Η εφημερίδα ιδρύθηκε από τον Μέιλερ, συγγραφέα που είχε κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ στη Νέα Υόρκη το 1955 και υπήρξε ο προάγγελος του κινήματος εναλλακτικού εβδομαδιαίου τύπου που αποτέλεσε πρόκληση για τις καθιερωμένες εφημερίδες σε πόλεις των ΗΠΑ με την κάλυψη που παρείχε σε τέχνες, πολιτική και άλλες ειδήσεις.


Η  Village Voice ίδρυσε τα βραβεία Obie για έργα που ανεβαίνουν σε μικρότερα θέατρα της Νέας Υόρκης και τρεις δημοσιογράφοι του έχουν κερδίσει Βραβεία Πούλιτζερ: η δημοσιογράφος αφιερωμάτων Τερίσα Κάρπεντερ (1981), ο σκιτσογράφος Τζουλς Φάιφερ (1986), και ο Μαρκ Σουφς για το ρεπορτάζ του για το AIDS στην Αφρική (2000).


Για την Village Voice έγραψαν δημοσιογράφοι όπως ο Γουέιν Μπάρετ, ο μουσικός κριτικός Νατ Χέντοφ, και δημοσίευσαν κομμάτια τους οι Έζρα Πάουντ, Τζέιμς Μπόλντγουιν, Λέστερ Μπανγκς και Άλεν Γκίνσμπεργκ.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2026: Επιστολή του BDS στους υποψηφίους του Sing for Greece για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

TV & Media / Eurovision 2026: Επιστολή του BDS στους υποψηφίους του Sing for Greece για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση προς τους συμμετέχοντες να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό ή αν διακριθούν, να μην αναλάβουν την εκπροσώπηση της χώρας στον μουσικό διαγωνισμό
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

TV & Media / Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

Η εκρηκτική πορεία του «Ferto» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει αγγίξει τις 1.400.000 προβολές στο YouTube, αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών
THE LIFO TEAM