Σύγκρουση τρένων στην Αλεξάνδρεια: Στους 42 ανήλθαν οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 130 οι τραυματίες

Σύγκρουση τρένων στην Αλεξάνδρεια: Στους 42 ανήλθαν οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 130 οι τραυματίες Facebook Twitter
0

Τους 42 έφτασε πλέον ο αριθμός των νεκρών ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 133 από το δυστύχημα που συνέβη χθες Παρασκευή όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στην πόλη της Αλεξάνδρειας, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η σύγκρουση συνέβη στις 14.15 το μεσημέρι τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας), κοντά στον σταθμό Χορσίντ. Είχε ως αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η μηχανή του ενός τρένου και δύο βαγόνια από το άλλο, σύμφωνα με την Αρχή Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου.

Ο υπουργός Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ τόνισε το δυστύχημα οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έδωσε εντολή στις αρχές να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για το δυστύχημα, προκειμένου να «λογοδοτήσουν», σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM