Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από πρόσκρουση λεωφορείου σε σήραγγα

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από πρόσκρουση λεωφορείου σε σήραγγα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 36 άτομα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο προσέκρουσε σε τοίχο μιας σήραγγας ταχείας κυκλοφορίας στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο Xinhua σήμερα.


Το λεωφορείο προσέκρουσε στον τοίχο της σήραγγας στον αυτοκινητόδρομο Σιάν-Χανζόνγκ στην περιφέρεια Σάνσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Πέμπτη, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο αρχές της περιφέρειας.


Δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία ενώ οι εργασίες διάσωσης συνεχίστηκαν. Το λεωφορείο ταξίδευε από την νοτιοδυτική πόλη Σενγκντού στην Λουογιάνγκ, στην κεντρική περιφέρεια Χενάν.

Η Κίνα δεν δημοσιοποιεί στατιστικά στοιχεία για τον ετήσιο αριθμό ατυχημάτων, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε υπολογίσει το 2013 ότι εκείνη τη χρονιά είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα περίπου 250.000 άτομα.

Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να περιορίσει την επικίνδυνη οδήγηση, αλλά η μεγάλη άνοδος ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και οι σχετικά χαλαροί έλεγχοι ικανότητας οδήγησης έχουν δυσχεράνει την προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε δρόμους έξω από τις πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM