Θέμα ωρών η απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές

Θέμα ωρών η απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Φαίνεται πως έφτασε η ώρα μιας προαναγγελθείσας ήττας για το Ισλαμικό Κράτος καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ αναμένεται να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Μοσούλης μέσα στις επόμενες ώρες, αφού οι γραμμές άμυνας των τζιχαντιστών μοιάζουν να έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με την κρατική ιρακινή τηλεόραση, οι τελευταίες θέσεις άμυνας των τζιχαντιστών γίνονται στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών, αλλά και σφοδρών πυρών πυροβολικού, ενώ μαύρος καπνός αναδύεται πάνω από το σημείο που ελέγχουν, σύμφωνα με την μαρτυρία τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters.

«Βρισκόμαστε τώρα λίγα μέτρα μακριά και σε λίγο θα ανακοινωθεί η ολική νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, επικαλούμενος τους ανταποκριτές της κρατικής τηλεόρασης του Ιράκ, που βρίσκονται στην περιοχή των συγκρούσεων στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης.

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να χάσει το σημαντικότερο προπύργιό του στο Ιράκ και την ανεπίσημη έδρα του αυτόανακηρυχθέντος χαλιφάτου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM