Βενεζουέλα: Προφυλακίστηκαν 27 φοιτητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Προφυλακίστηκαν 27 φοιτητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο Facebook Twitter
0

Tην προφυλάκιση 27 φοιτητών που είχαν συλληφθεί σε ένα πανεπιστήμιο στο Μαρακάι της βόρειας Βενεζουέλας μετά από διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο διέταξε ένα στρατοδικείο της χώρας την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Φόρο Πενάλ».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλφρέδο Ρομέρο, τον επικεφαλής της οργάνωσης αυτής, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους φοιτητές για υποκίνηση σε εξέγερση, κλοπή αντικειμένων που ανήκαν στις ένοπλες δυνάμεις, καταστροφή και παραβίαση της ζώνης ασφαλείας.

Οι 27 νεαροί είχαν συλληφθεί την Κυριακή στο πανεπιστήμιο UPEL.

Συνολικά, μετά την προφυλάκισή τους, οι «πολιτικοί κρατούμενοι» στη Βενεζουέλα ανέρχονται πλέον στους 433, σύμφωνα με την καταμέτρηση της ίδιας ΜΚΟ.

Το ίδιο δικαστήριο διέταξε, επίσης, τον κατ' οίκον περιορισμό πέντε γυναικών που είχαν συλληφθεί επίσης στο Μαρακάι.

Η «Φόρο Πενάλ» έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει την προσαγωγή πολιτών ενώπιον στρατοδικείων, κατά παράβαση της διεθνούς νομοθεσίας.

Από τις αρχές Απριλίου, όταν και ξέσπασε το μεγάλο κίνημα των διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μαδούρο, έχουν σκοτωθεί 89 άνθρωποι και περίπου 1.000 έχουν τραυματιστεί.  Οι συλληφθέντες ξεπερνούν τους 3.500.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM