Τουλάχιστον 28 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 28 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Σχεδόν 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Πακιστάν. Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε στο όχημά του, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι στη νοτιοδυτική πόλη Κουέτα, ενώ αργότερα τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στην πόλη Παρατσινάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Επτά αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην πρώτη επίθεση, στην Κουέτα. Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημά του σε σημείο ελέγχου. 


Άλλοι 19 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Ουασίμ Μπαϊγκ, εκπρόσωπος Τύπου του γενικού νοσοκομείου στην Κουέτα. Εννέα στελέχη των μονάδων ασφαλείας βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, δήλωσε ο Φαρίντ Σουμαλάν, γιατρός στο νοσοκομείο.


Η Τζαμάατ ουρ Αχράρ, οργάνωση που προέρχεται από τους Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ένα μήνυμα που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο εκπρόσωπος Τύπου της, Άσαντ Μανσούρ. «Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν ωσότου ένα πραγματικό σύστημα σαρίας εφαρμοστεί στο Πακιστάν» σημείωσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στον ισλαμικό νόμο.


Αργότερα, το απόγευμα, σε απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων βορειοανατολικά, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Παρατσινάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.


Η διπλή επίθεση διαπράχθηκε σε μια αγορά και οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά 3 λεπτών η μία από την άλλη, επισήμανε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Ουαζίρ Χαν Ουαζίρ. Το Παρατσινάρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στην αγορά για να αγοράσουν τρόφιμα για το ιφτάρ, το δείπνο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού.


Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Διεθνή / MI6: Για πρώτη φορά γυναίκα επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας – Ποια Είναι η Blaise Metreweli

Η Blaise Metreweli γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διοίκηση της MI6, της βρετανικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών - Ποια είναι και γιατί η ανάδειξή της θεωρείται ιστορική για το Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Ανάλυση / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο τελευταίος αγώνας ενός σκληρού ηγέτη σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για το Ιράν

Μετά από δεκαετίες απόλυτης εξουσίας, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ βρίσκεται αντιμέτωπος με γεωπολιτική απομόνωση, εσωτερική αναταραχή και κατάρρευση της περιφερειακής στρατηγικής. Το Ιράν στο χείλος αλλαγής
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Διεθνή / Ρωσία: Οι Ουκρανοί χτύπησαν εργοστάσιο ιρανικών drone – Σκληρές μάχες και χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε εργοστάσιο drones στη Ρωσία, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διυλιστήριο στην Πολτάβα. Μάχες και εξελίξεις σε Σούμι, Ντονέτσκ και Κίεβο, με φόντο επιστροφές σορών και πλήγματα στην υποδομή
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM