ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter
0

Ο φιλελεύθερος Μουν Τζέι-ιν εξελέγη πριν μερικές ημέρες νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας, με ποσοστό 41,1%. Στην νίκη του συνέβαλε αρκετά η ισχυρή υποστήριξη που έχει από τους νέους, η πλειονότητα των οποίων τον ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ πολλοί από τους υποστηρικτές του έχουν συμμετάσχει σε ειρηνικά συλλαλητήρια που διοργανώνονταν τα Σαββατοκύριακα στα τέλη του 2016 και τις αρχές του 2017.

Ο 64χρονος Μουν, διαθέτει όμως, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τον έχει κάνει ιδιαιτέρως αγαπητό και δημοφιλή στον κόσμο- αγαπά πάρα πολύ τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα. Ο ίδιος έχει αρκετούς σκύλους και γάτες και όλα τους έχουν υιοθετηθεί από καταφύγια ζώων. 

Χθες, Κυριακή, αποφάσισε να συστήσει στους συμπολίτες του την γάτα του, Jjing-jjing, οπότε φωτογραφήθηκε στην προεδρική έπαυλη, χαλαρός, με πρόχειρα ρούχα και κρατώντας την στην αγκαλιά του:

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

  

Η γάτα «μετακόμισε» στην επίσημη προεδρική κατοικία, μαζί με τους Maroo και Tory, τα δύο σκυλιά του Μουν. Ο νέος Πρόεδρος την έχει αρκετά χρόνια, για την ακρίβεια από το 2007 όταν του την χάρισε η κόρη του, μετά τον γάμο της. Την είχε υιοθετήσει από καταφύγιο ζώων. Το ζώο είχε αναφέρει σε ομιλία του και το 2012 όταν κατέβαινε πάλι υποψήφιος με αντίπαλο τότε την Παρκ Γκουν-χιέ.

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

Σήμερα λέει πως η γάτα έχει προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον αλλά αστειεύτηκε πως υπάρχει κάτι που τον ανησυχεί κι αυτό είναι μια φωλιά με μωρά πουλάκια, τα οποία φοβάται μην σκοτώσει. «Μερικές φορές μου έκανε εκπλήξεις στο παλιό μας σπίτι, φέρνοντάς μου νεκρά πουλιά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. 

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να υιοθετήσει και έναν αδέσποτο σκύλο, που ονομάζεται Tory, από το CARE (Coexistence of Animal Rights on Earth), μια κορεάτικη οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Ο Tory δεν ήταν καθόλου δημοφιλής ανάμεσα στα υπόλοιπα ζώα προς υιοθεσία και δεν κατάφερνε για βρει οικογένεια, λόγω της προκατάληψης που υπάρχει στη χώρα απέναντι στους μαύρους σκύλους. «Εγώ και η οικογένειά μου ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Tory ως νέο μέλος και να βεβαιωθούμε πως θα προσαρμοστεί καλά στο νέο περιβάλλον του», είπε σχετικά ο Μουν. 


Ο Μουν έχει έναν ακόμη σκύλο, τον Maroo για τον οποίο έγραψε πως «βρήκε την αγάπη» και έκανε κουτάβια με έναν άλλο αδέσποτο σκύλο, την Jisoon, κοντά στο παλιό τους σπίτι πέρυσι τον Ιούλιο. «Αν το καλοσκεφτούμε, δεν υπάρχει κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη που δεν είναι πολύτιμο... Μέσω της Jisoon και των κουταβιών της, συλλογίζομαι το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και τα μυστήρια της μοίρας», είχε πει ο Μουν, που κατάφερε να δώσει για υιοθεσία όλα τα κουτάβια. 

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter
Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

마루야, 잘 있었니? 심심했지? 보고 싶었어. #문재인 #풍산개 #개스타그램

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 문재인 (@moonjaein) στις

Η προκάτοχος του Μουν, η Παρκ Γκουν-χιέ κατά τη διάρκεια της θητείας της φιλοξενούσε στην προεδρική κατοικία συνολικά 9 Κορεάτικα Τζίντο. Πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή όταν εγκατέλειψε τα σκυλιά μετά την απομάκρυνσή της από το Blue House, αμέσως μετά την καθαίρεσή της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλα έχουν βρει νέες οικογένειες έκτοτε.

Λίγο αυτό, λίγο ο φιλόζωος χαρακτήρας του Μουν και οι υποσχέσεις του για περισσότερες παιδικές χαρές για κατοικίδια και ποτίστρες- ταΐστρες για αδέσποτα, δεν είναι καθόλου παράξενο που ο νέος Πρόεδρος έχει φτάσει σε σημείο να εμπνεύσει μέχρι και σκιτσογράφους με το «έργο» του: 

Με πληροφορίες από Mashable

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Διεθνή / Η «κρυπτο-αυτοκρατορία» της οικογένειας Τραμπ: 4,5 δισ. δολάρια κέρδη μετά τις εκλογές και δεσμοί με Binance

Η οικογένεια Τραμπ κερδίζει δισεκατομμύρια από το κρυπτονόμισμα USD1 της World Liberty, με συνεργασίες που συνδέονται με την Binance και επενδυτές από Κίνα και Χονγκ Κονγκ
LIFO NEWSROOM
Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Διεθνή / Ιμάμογλου: «Αν αποκλειστώ, η αντιπολίτευση πρέπει να ενωθεί για νέο υποψήφιο» – Η μάχη απέναντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, έγκλειστος εδώ και πέντε μήνες, δηλώνει έτοιμος να στηρίξει άλλον υποψήφιο αν του απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές - Οι δηλώσεις του, η κλιμάκωση των διώξεων και οι πολιτικές προεκτάσεις στην Τουρκία.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων με Τραμπ: Τι δήλωσαν Ζελένσκι, Μερτς, Μακρόν, φον ντερ Λάιεν

Στόχος των σημερινών διαβουλεύσεων, οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του καγκελαρίου Μερτς, είναι να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πριν συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Αστυνομικοί του Σάρεϊ υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Διεθνή / Βρετανία: Αστυνομικοί υποδύονται τους δρομείς για να συλλάβουν όσους παρενοχλούν γυναίκες που κάνουν γυμναστική

Πιλοτική επιχείρηση της αστυνομίας του Σάρεϊ στη Βρετανία με γυναίκες αστυνομικούς ως δρομείς οδήγησε σε 18 συλλήψεις για παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση και κλοπές
LIFO NEWSROOM
Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Διεθνή / Καύσωνας και φωτιές σε Ισπανία και Τουρκία: Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες εκκενώσεις

Φονικές πυρκαγιές σαρώνουν Ισπανία, Τουρκία και Αλβανία, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες εκκενώσεις και ανυπολόγιστες καταστροφές - Υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία εντείνουν τον κίνδυνο
LIFO NEWSROOM