Νεκρός ο δολοφόνος του Ρώσου βουλευτή Ντενίς Βορονένκοφ στο Κίεβο

Νεκρός ο δολοφόνος του Ρώσου βουλευτή Ντενίς Βορονένκοφ στο Κίεβο Facebook Twitter
EPA/ANDREW KRAVCHENKO
0

Στα τραύματά του υπέκυψε ο άντρας που σκότωσε τον Ρώσο πρώην βουλευτή Ντενίς Βορονένκοφ, όπως δήλωσε ο Ουκρανός αρχίατρος Νικολάι Ντεμίν στη δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Τον θάνατο του ανακοίνωσε επίσης ο εκπρόσωπος τύπου της ουκρανικής αστυνομίας Αρτιόμ Σεφτσένκο.

Ο δολοφόνος έριξε τέσσερις σφαίρες στον Βορονένκοφ την ώρα που έβγαινε από την είσοδο του ξενοδοχείο «Premier Pallas» που βρίσκεται στο κέντρο του Κιέβου. Ωστόσο, ο σωματοφύλακας του πρώην βουλευτή, παρότι τραυματίσθηκε και αυτός από τις σφαίρες του δράστη, ανταπέδωσε τα πυρά, τραυματίζοντάς τον βαριά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην εντατική νοσοκομείου του Κιέβου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ουκρανός αρχίατρος Νικολάι Ντεμίν στο τηλεοπτικό δίκτυο NewsOne ο δολοφόνος δέχτηκε «τέσσερις σφαίρες».

Οι αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται για Ουκρανό πολίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ουκρανικής εφημερίδας «Αμπαζρεβάτελ», ο φερόμενος ως δολοφόνος, είναι ένας άνδρας γεννηθείς το 1988, που αναζητείτο από τις αρχές για επιχειρηματικές απάτες και για νομιμοποίηση εσόδων που αποκόμισε από εγκληματική δραστηριότητα.

Παρόλα αυτά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, οι ουκρανικές αρχές βιάστηκαν να επιρρίψουν την ευθύνη της δολοφονίας στις «ρωσικές μυστικές υπηρεσίες».

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Γιούρι Λούτσενκο χαρακτήρισε την δολοφονία ως «πολιτική εξόντωση ενός εχθρού του Κρεμλίνου», ισχυριζόμενος, ότι τον πρώην Ρώσο βουλευτή θα μπορούσαν να τον δολοφονήσουν είτε επειδή θα κατέθετε στοιχεία εναντίον του ανατραπέντος πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς που κατέφυγε στη Ρωσία, είτε στοιχεία για το λαθρεμπόριο στην Ρωσία.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο χαρακτήρισε την δολοφονία του Βορονένκοφ ως «πράξη ρωσικής κρατικής τρομοκρατίας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM