Πυρά Τραμπ κατά της Μελόνι - «Αρέσει στον κόσμο; Δεν μπορώ να το πιστέψω»

ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

«Η Μελόνι αρέσει στον κόσμο; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι σοκαρισμένος, νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος», δήλωσε σε σύντομη επικοινωνία του με την εφημερίδα Corriere della Sera ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, χθες χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου με αναφορά στον πάπα Λέοντα τον ΙΔ΄.

Η διαμάχη του Τραμπ με τον πάπα και τη Μελόνι

«Είναι η Μελόνι η οποία είναι απαράδεκτη, διότι δεν την ενδιαφέρει αν το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα και το ότι θα τίναζε στον αέρα την Ιταλία μέσα σε δυο λεπτά, αν είχε την δυνατότητα», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Σε νέα του αναφορά στον ποντίφικα, επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι ο Λέων «δεν καταλαβαίνει και δεν θα έπρεπε να μιλά για πόλεμο, διότι δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει».

«Δεν καταλαβαίνει ότι στο Ιράν, τον περασμένο μήνα δολοφόνησαν σαράντα δυο χιλιάδες διαδηλωτές και ότι η χώρα αποτελεί πυρηνική απειλή», ολοκλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η απάντηση του πάπα Λέοντα

«Νομίζω ότι όσοι διαβάσουν θα μπορέσουν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα: δεν είμαι πολιτικός, δεν έχω καμία πρόθεση να μπω σε διάλογο μαζί του. Αντίθετα, ας αναζητούμε πάντα την ειρήνη και ας βάλουμε τέλος στους πολέμους. Δεν φοβάμαι την κυβέρνηση Τραμπ. Μιλώ για το Ευαγγέλιο, δεν είμαι πολιτικός», φέρεται να ανέφερε ο ποντίφικας, απαντώντας στα πρώτα σχόλια που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν πιστεύω ότι το μήνυμα του Ευαγγελίου πρέπει να χρησιμοποιείται καταχρηστικά με τον τρόπο που το κάνουν ορισμένοι. Θα συνεχίσω να μιλώ δυνατά ενάντια στον πόλεμο, να προσπαθώ να προωθώ την ειρήνη, τον πολυμερή διάλογο μεταξύ των κρατών, ώστε να βρίσκονται οι σωστές λύσεις στα προβλήματα», τόνισε.

«Το μήνυμα της Εκκλησίας είναι το μήνυμα του Ευαγγελίου: 'μακάριοι οι ειρηνοποιοί'. Δεν βλέπω τον ρόλο μου ως πολιτικού και δεν θέλω να μπω σε διάλογο μαζί του. Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν στον κόσμο», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM