ΗΠΑ: Ο Μάρκο Ρούμπιο υποδέχθηκε τους πρέσβεις του Ισραήλ και του Λιβάνου για τις διαπραγματεύσεις

ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ
0

O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο υποδέχθηκε σήμερα τους πρέσβεις του Ισραήλ και του Λιβάνου στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των πρώτων απευθείας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών εδώ και δεκαετίες.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρίσταται ο Ισραηλινός πρέσβης Γέσιελ Λάιτερ και η Λιβανέζα ομόλογός του Νάντα Χαμάντεχ Μοαουάντ, όπως και ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Λίβανο Μισέλ Ίσα.

Μία «ιστορική ευκαιρία» οι διαπραγματέσεις Ισραήλ και Λιβάνου

Ο Μάρκο Ρούμπιο έκανε λόγο για μια «ιστορική ευκαιρία» αναφερόμενος στις συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως κατανοούν ότι εργάζονται αντιμέτωποι με «δεκαετίες ιστορίας και περιπλοκές».

ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ
ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι ένα μόνιμο τέλος στην επιρροή των τελευταίων 20-30 ετών της Χεζμπολάχ σε αυτήν την περιοχή του κόσμου, ενώ τόνισε πως κάθε δύσκολο θέμα δεν θα επιλυθεί τις επόμενες έξι ώρες, αλλά «μπορούμε να ξεκινήσουμε να προχωράμε μπροστά και να δημιουργήσουμε το πλαίσιο».

Ήδη πριν από τη συνάντηση, η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, που δεν συμμετέχει, απέρριψε τη διεξαγωγή αυτών των συνομιλιών.

Κάθετος ο Ναΐμ Κασέμ

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, παρέθεσε ομιλία στην οποία προειδοποίησε ότι το Ισραήλ επιδιώκει να επιτύχει τους επεκτατικούς του στόχους στο Λίβανο.

Ο Κασέμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου επιδιώκει να υλοποιήσει το σχέδιο του «Μεγάλου Ισραήλ», πιέζοντας για την ενσωμάτωση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, της Γάζας και τμημάτων γειτονικών χωρών όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία και η Αίγυπτος.

ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ Facebook Twitter
Φωτ. ΕΡΑ

Ο αρχηγός της λιβανικής ένοπλης οργάνωσης δήλωσε ότι οι μαχητές της αποκρούουν την κατοχή σε μια εποχή που η διπλωματία δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να επιτίθεται στον Λίβανο και να εισβάλλει στις νότιες πόλεις του με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ απέρριψε κατηγορηματικά την ιδέα των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας τέτοιες προσπάθειες «μάταιες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM