ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Κυπριακό: Ο Ακιντζί ακύρωσε τη συνάντηση με Αναστασιάδη

Κυπριακό: Ο Ακιντζί ακύρωσε τη συνάντηση με Αναστασιάδη Facebook Twitter
0

Η συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί που είχε προγραμματιστεί για αύριο, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, λόγω άρνησης του τουρκοκύπριου ηγέτη να συμμετάσχει.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε γνωστό πως ενημερώθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Ν. Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει τη λύπη του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για ολόκληρο το λαό. «Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως οι χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί περί προϋποθέσεων για επάνοδο στις συνομιλίες, αποτελούν αιτιάσεις της άλλης πλευράς, προκειμένου να μην προσέλθει στις συζητήσεις. Απέδωσε, παράλληλα, τις εξελίξεις και στο γεγονός ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, αφού δεν μπορεί να πείσει για τις απαιτήσεις της αναφορικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από την κ. Σπέχαρ, να διαβιβάσει τις θέσεις του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στα 50: «Νιώθω 32» - Το «όχι» για το οποίο ακόμη μετανιώνει

Διεθνή / Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Στα 50, νιώθω 32» - Για ποιον ρόλο που είπε «όχι» μετανιώνει ακόμη

Μιλώντας στον Πολ Τόμας Άντερσον, ο Ντι Κάπριο αναφέρθηκε στην την ηλικία, την ταινία του που βλέπει πιο συχνά και αυτήν στην οποία θα ήθελε περισσότερο να έχει συμμετάσχει 
LIFO NEWSROOM
Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που Εξαφανίστηκαν

Διεθνή / Από τον δικτάτορα Φράνκο και τον βασιλιά Λεοπόλδο μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγάλματα που εξαφανίστηκαν

Από αμφιλεγόμενα έργα τέχνης μέχρι ιστορικά πρόσωπα και… κλεμμένα αρκουδάκια, αυτά είναι τα αγάλματα που απομακρύνθηκαν, γκρεμίστηκαν ή εξαφανίστηκαν, αποκαλύπτοντας τι πραγματικά τιμά η κοινωνία μας
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνή / Σουδάν: Εν μέσω πολέμου οι κάτοικοι βιώνουν τη «χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και χρόνια» 

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της ασθένειας, εάν δεν ελεγχθεί, μπορεί να επιδεινώσει παρόμοια ξεσπάσματα σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο για εβδομάδες ή και μήνες
LIFO NEWSROOM