Κυπριακό: Ο Ακιντζί ακύρωσε τη συνάντηση με Αναστασιάδη

Κυπριακό: Ο Ακιντζί ακύρωσε τη συνάντηση με Αναστασιάδη Facebook Twitter
0

Η συνάντηση του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί που είχε προγραμματιστεί για αύριο, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, λόγω άρνησης του τουρκοκύπριου ηγέτη να συμμετάσχει.

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε γνωστό πως ενημερώθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ο Ν. Αναστασιάδης ενημερώθηκε από την ειδική αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει τη λύπη του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για ολόκληρο το λαό. «Θεωρούμε ότι είναι μια αρνητικότατη εξέλιξη για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ τη θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνέχιση του διαλόγου. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο κύπριος πρόεδρος σημείωσε πως οι χθεσινές δηλώσεις Ακιντζί περί προϋποθέσεων για επάνοδο στις συνομιλίες, αποτελούν αιτιάσεις της άλλης πλευράς, προκειμένου να μην προσέλθει στις συζητήσεις. Απέδωσε, παράλληλα, τις εξελίξεις και στο γεγονός ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, αφού δεν μπορεί να πείσει για τις απαιτήσεις της αναφορικά με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από την κ. Σπέχαρ, να διαβιβάσει τις θέσεις του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM