Η Μέριλ Στριπ επιτίθεται ξανά στον Τραμπ και απαντά για το σχόλιο «υπερεκτιμημένη ηθοποιός»

Η Μέριλ Στριπ επιτίθεται ξανά στον Τραμπ και απαντά για το σχόλιο «υπερεκτιμημένη ηθοποιός» Facebook Twitter
0

Η κόντρα της Μέριλ Στριπ με τον Τραμπ φαίνεται πως θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια, με την πολυβραβευμένη ηθοποιό να επιτίθεται εκ νέου στον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία ακόμη δημόσια εμφάνισή της.

«Αν επιζήσουμε από αυτή την αβέβαιη εποχή, εάν το καταστροφικό του ένστικτο για αντίποινα δεν μας οδηγήσει σε έναν "πυρηνικό χειμώνα", θα έχουμε πολλά πράγματα για να ευχαριστούμε τον Πρόεδρο» δήλωσε η Στριπ κατά τη διάρκεια ενός γκαλά για την εκστρατεία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη.

«Θα μας έχει αφυπνίσει γύρω από το πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία. To μαστίγιο του "αφεντικού", μέσω ενός λογαριασμού στο twitter, μπορεί να μαστιγώνει και να εκφοβίζει, να τιμωρεί και να ταπεινώνει, να απονομιμοποιεί τον Τύπο και να πλάθει εχθρούς με σπασμωδική συχνότητα και προβλεψιμότητα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η βραβευμένη ηθοποιός αναφέρεται δημόσια κατά του νέου Τραμπ μετά την περίφημη ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες, όπου όμως δεν τον είχε κατονομάσει.

Τα σχόλια της τον περασμένο μήνα προκάλεσαν τη μήνη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος απάντησε μέσω μίας σειράς οργισμένων tweets, χαρακτηρίζοντας την Στριπ «ως μία από τις πιο υπερεκτιμημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ».

H 67χρονη ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εν λόγω tweets του Αμερικανού προέδρου.

««Ναι, είμαι η πιο υπερτιμημένη, υπερ-βραβευμένη, κι αυτή τη στιγμή η πιο υπερ-επιπληττόμενη ηθοποιός της γενιάς μου. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που με καλέσατε εδώ! Σωστά;», είπε η Στριπ, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Στριπ πρόσθεσε ότι από την ημέρα που έδωσε την ομιλία στις Χρυσές Σφαίρες έχει γίνει στόχο επιθέσεων, ακόμη και από «φαιοχίτωνες», μία σαφής αναφορά στη ναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση.

«Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι φονταμενταλιστές, όλων των αποχρώσεων, παντού, αναδύονται και "φουντώνουν". Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτές οι βαθιές αλλαγές έχουν μεγαλύτερο κόστος απ' ότι πιστεύαμε αρχικά. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως δεν νιώθουν όλοι άνετα με αυτή την κατάσταση», τόνισε ακόμη η ηθοποιός.

Με πληροφορίες από Washington Post και Hollywood Reporter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
Μπρους Σπρίνγκστιν, Τζένιφερ Λόπεζ και Φρέντι Κρούγκερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρέντι Κρούγκερ, Μπρους Σπρίνγκστιν και Τζένιφερ Λόπεζ από αύριο στους κινηματογράφους

Το δράμα γύρω από την ηχογράφηση του εμβληματικού άλμπουμ «Nebraska», η μιούζικαλ εκδοχή του «Φιλιού της Γυναίκας Αράχνης», το ντεμπούτο του youtuber Κρις Στάκμαν «Shelby Oaks» και η επανέκδοση του «Εφιάλτη στον Δρόμο με τις Λεύκες» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ